Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> 72 eldorado tranny
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 72 eldorado tranny Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-06-2011 10:18 PM
m/w Both governor tubes r in place going to top of tranny its the bottom tube that goes into the valve body thats the issue . The shop is almost cleaned up so will have at it very shortly. Thanks for all the advice big time
06-05-2011 09:17 AM
Crosley the pan actually holds the one governor tube up in place.

I built a couple of the t-425 transaxles recently

06-04-2011 08:15 AM
m/w ok thanks alot guys will have at it & let you know what the result is , hopefully thats the problem . Later Bake
06-03-2011 08:14 PM
anglia427
bang

yes the govenor is for your shifts hammer out the pan as best as you can and make shure those tubes are tight
06-03-2011 03:30 PM
m/w yes it did can i take a dead blow hammer and give it a wack ? Is it just a press fit for lack of better term? Would this have an effect on shifting? Thanks again guys . Later Bake
06-03-2011 03:10 PM
anglia427
tubes

those 2 tubes are for your govenor yes they are a press in fit,did the trans pan get wacked in that area ?
06-03-2011 02:29 PM
oldschool hero You could have knocked the modulator valve hose loose or damaged it in some way and restricting the vacuum pressure needed to make it shift.
When the valve isn't working you have to really wind it up to shift out of low gear.
06-03-2011 02:04 PM
m/w
72 eldorado tranny

OK here's the skinny , i was driving this car and hit a frost boil and the tranny didn't want 2 shift correctly after that .You had to floor it to shift out of 1 st but as soon as you backed off the gas it would shift down a gear .I found out later it had been doing this before , only not as bad . So we changed oil & filter and no difference, but i noticed one of the pipes coming out of the valve body was loose , there are no nuts to tighten these pipes so i'm thinking it's a press fit . All wiring seems ok , i'm just thinking if this is a pressure line perhaps this is the problem . Sorry if this has been asked before any help greatly appreciated .Later Bake

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 09:15 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.