Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> Distributor ?
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Distributor ? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
04-30-2012 12:06 PM
406MOUSE
Quote:
Originally Posted by Custom10
Are you still using a ballast resistor power feed to the coil? the dist needs full 12V+ power source at all times and not the limited voltage of a resistor system.

What is the distributor part number?
No I don't I do have 12 volts idont know the part number it is a smc billet dist from pertronix.
04-30-2012 09:39 AM
Custom10 Are you still using a ballast resistor power feed to the coil? the dist needs full 12V+ power source at all times and not the limited voltage of a resistor system.

What is the distributor part number?
04-30-2012 09:24 AM
35WINDOW Would you have another Distributor to swap to find out if that's the problem? I had a '60 Z28 that I built, put in a new Mallory Unilite( Ok-I know now!), and the thing gave me fits-put in a used HEI, and voila'! Fixed-
04-30-2012 08:44 AM
406MOUSE
Quote:
Originally Posted by delawarebill
your right...if u have a bad module it won't run.. at idle ur wt's should be closed up.. they may be sticking but thats really easy to ck.. pull the rotor and flip them out an see how they return. but i'd be look'n at the carb.. u may need a spacer to keep the heat off the carb... pull the idle screws and spray some cleaner in... just make sure u count the turns IN before u remove them.

Well I do have a demon 750 carb mechanical I wonder if it is even working properly with aupll the bad things I've heard. I jus figured that it might be ok sense im able to drive the car but it just seems to idle fine when it wants I do have a 1 inch spacer.
04-30-2012 08:00 AM
delawarebill
idle problem

your right...if u have a bad module it won't run.. at idle ur wt's should be closed up.. they may be sticking but thats really easy to ck.. pull the rotor and flip them out an see how they return. but i'd be look'n at the carb.. u may need a spacer to keep the heat off the carb... pull the idle screws and spray some cleaner in... just make sure u count the turns IN before u remove them.
04-30-2012 12:20 AM
406MOUSE
Distributor ?

hi guys i have a pertronix billet distributor for a smc. Is there by any chance somthing internally in the distributor that could be malfunctioning like the weights or somthing else. this is the problem im having ill start the car it will idle beautiful at about 975 a 1000 ill drive it around the block when gets to about operating temp and all of the sudden the idle starts to drop and bounce around. im jus curious if there could be somthing goin on with distributor at idle. it has the ignitor ll and ive heard if thats bad its bad and car will not run period. im guessing thats not my case. but is it a possibility the weights are malfuntioning? i checked cap and rotor and seems to look ok.

thanks

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 07:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.