Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> New TCI 700R Trans Noise?
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: New TCI 700R Trans Noise? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-05-2012 10:20 AM
Crosley
Quote:
Originally Posted by Hawkfan
I'm not seeing a TV cable on this set up. The instructions do not reference a TV cable. This an automatic trans. They only discuss TQ end play. Am I missing something?
You mention automatic trans


If you have a 700r4 type of trans, it will have a TV cable , even if it is a constant pressure valve body design unit. The TV cable would provide throttle input to the trans for shift timing and pressure rise of main line oil pressure.

If constant pressure design, the TV cable provides input for shift timing
05-04-2012 09:14 PM
Hawkfan I'm not seeing a TV cable on this set up. The instructions do not reference a TV cable. This an automatic trans. They only discuss TQ end play. Am I missing something?
05-04-2012 08:54 PM
327NUT My first question is....did you do the proper TV adjustment per their instructions before driving the car?
05-04-2012 07:38 PM
Hawkfan
New TCI 700R Trans Noise?

Purchased a 700R trans from TCI. The first time I installed it it lasted about 2 miles and totally quit. I had the reccomended fluid and installed to the correct level. I sent it back for warrenty work. I reinstalled it and it went in with no problem. Filled it up per the instructions. Now, I have this high pitch intermittent squeek like something is rubbing in one spot. I double checked my install and it appears to be correct. The only thing I'm not a 100% on is the "In" and "Out" lines from the trans to the trans cooler.
My question is: If the lines are crossed, would it cause issues internally or cause the sound? Or if some one has any ideas as to what may be causing this noise, I would appreciate any input you may have.

Thanks
Brian
Tinley Park,
ILL

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 03:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.