Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> 4L60E when in rev feels like brakes are on
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 4L60E when in rev feels like brakes are on Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
07-15-2012 08:41 AM
Ripper 410 Hate to say it but sounds like you have to pull it back out the 4l60e does have some issues in the valve body that should have been addressed when it was rebuilt however the symtoms you are explaining could also be leaking lipseals are clutches improperly installed in the rev drum or damaged hard parts like sprags, etc.
07-12-2012 11:29 PM
honeyhush
4L60E when in rev feels like brakes are on

I have a rebuilt 4L60E that was just rebuilt. All gears shift good but when you put it in reverse it is like you are on the brakes with the emergency brake on. The engine hardly revs up even when floored. Any ideas? I tried to send it back to the people that built it but they are avoiding me. Long story but lesson learned. When I talked to them about it, they said there is something wrong with the valve body. Do I need to replace the valve body or is there a part I can change without taking the valve body off. it is in a 96 z71 and I am trying not to take it back out if possibable. Thanks in advance

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 04:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.