Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> 4L60E loses all gears forward and reverse.
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 4L60E loses all gears forward and reverse. Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
07-28-2012 02:24 PM
Crosley Sounds like the filter is clogging up. Shut vehicle engine down.. the filter drains out enough debris to pull fluid in for a few minutes.

Drop pan, see what is happening, what debris is there if any. report back with findings
07-28-2012 01:33 PM
joshp83 at type of vehical is it in
07-27-2012 08:10 AM
c65shoebox
Going Away?

I don't see how you could loose everything all of a sudden. Unhooking the trans harness will take away all electronic function to include EPC solenoid, you will be able to shift it into 1,2,3 and reverse and you will have max line pressure. I don't recommend doing this unless when you hook the pressure gauge up you have a very low line pressure, and it is just to see if you can get good pressure to make sure the pump is functioning correctly and not leaking internally excessively, you want to see over 200 psi her and only for a minute or 2, I have drove them around with the harness unhooked without hurting anything but it is probably not the best thought I have ever had. Line pressure with any automatic transmission is the first place to start, this will paint the picture as to what is going on. Sounds like a major pump/pressure probelm, could be in the converter. Did you put in a new one? I don't see how a small leak could cause a probelm like the one you are having, but like you said it did work fine upon the rebuild if I'm hearing you correctly.
07-27-2012 04:05 AM
dirtburner rip it back apart. im not a trans guru, but i have to call on one for advise periodically. he has told me many times that 1st and reverse are 100 percent hydraulic, you could unhook all the electronics and it should still go in 1st and reverse. and if i remember right...2nd gear is electronic failsafe on a 4l60e. so if it was a electrical failure and not mechanical it should still move, just failsafe to 2nd
07-19-2012 05:20 PM
paul sullins
4L60E loses all gears forward and reverse.

i rebuilt a 460LE ran shifted great put all new parts selanoids now2 months lateryou can start it run down the road after couple down shifts gose into like nutail in all gears rev to 1234 stop put in park shut off start go again untill down shift again any ideas

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 03:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.