Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> Blower back fire.
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Blower back fire. Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-14-2012 07:00 PM
BOBCRMAN@aol.com Power enrichment (power valves if it was Holley) systems are not getting correct signal or jetting too lean
10-14-2012 04:57 PM
techinspector1
Quote:
Originally Posted by ED WALCOT View Post
Also I have installed a HUASE FUEL PUMP
I have no idea what this is. Can you be more specific? Have you monitored the fuel pressure at the carb inlets? Is this a late Hemi (426)?
10-14-2012 04:34 PM
T-bucket23 Start with checking the float levels. It sounds like you are going lean. Make sure both carbs are actually getting fuel. If the secondary one is not it will lean out as soon as the blades begin to open.
10-14-2012 04:30 PM
ED WALCOT
Blower back fire.

I am having a problem with my 426 cube inch motor . the motor has a bds blower systems with two 650 carters on top . W hat is going on is at an idle the motor run fine . Once I drive the car on the street i get passed one third throttle the motor back fires in the blower . I have retarted the timing to 32 d. total still have same problem . Also I have installed a HUASE FUEL PUMP . I STILL HAVE THE SAME .Help there must be some one out there that has run into this problem .

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 01:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.