Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Hotrodding Basics> 73' sbc running rich in the #2 cylinder
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 73' sbc running rich in the #2 cylinder Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-16-2012 10:45 PM
prostreet6t9 Have you done a compression check on #2 hole?
10-16-2012 10:40 PM
techinspector1 One possibility: Intake manifold gasket is wrinkled or doesn't cover the port correctly and that cylinder is pulling in oily crankcase vapors when the intake valve is open on that cylinder. This does not explain the dry carbon on the plug. I'd begin some detective work on the distributor cap and wires.
10-16-2012 07:06 PM
69novassguy
73' sbc running rich in the #2 cylinder

I have a 73' 350 sbc with edelbrock performer rpm heads, torker II intake, edelbrock 750 carb (primary jets .107, secondary .98, metering rods .68x.42) hei super coil, msd spark wires and accel header plugs on my 69' nova ss and the #2 cylinder plug keeps fouling out....ive been tweeking the carb because it was running very rich and it seems like no matter what i do i cant fix the problem. ive been consulting the charts and diagrams in the manual and it still wont fix it. sometimes its dry carbon and sometimes wet. any help would be great thanks...

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 03:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.