Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> C-6 shifting issues
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: C-6 shifting issues Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
04-21-2013 10:27 AM
joshp83 the servo is bad the piston gets hard replace it you should be fine
04-20-2013 06:37 PM
junkyardjeff Took it for a drive today and I think its shifting very fast as I was able to feel all gears when taking off very slow.
04-20-2013 07:29 AM
Crosley drive it a while. Check shift linkage adjustment

Make sure the vacuum source is hooked to direct manifold vacuum on intake, not spliced together with other hoses.

Make sure the TV linkage from carb down to the trans is operational and free moving
04-19-2013 10:42 PM
junkyardjeff
C-6 shifting issues

I have a late 70s C-6 in my 66 F250 that sat for a few years before being installed in the 66,when I finally got the truck drivable I noticed it would not down shift into first at a light but it started to go into first now but is going from first to third and skipping second. It will manually shift fine so I am thinking that sitting for about 3 years without fluid and then 4 years while I got the body work done something is sticking,right now I am trying to get some carb/fuel delivery issues figured out I hope to put some miles on it to see if what ever is sticking will work loose. Its been so long since I took it out of the donor truck but thought it shifted like it should but I drove it home from buying it and then it sat.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 03:51 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.