Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> 700r4 problems
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 700r4 problems Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-14-2003 01:30 AM
KULTULZ -700R4 Tech Info-[/b]</a>

Now <a href="http://www.powerglide.com/parts/parts/As1-01K-1.htm]-this-
is a handy item. I had one that pulled out of adjustment every few weeks. Even replaced the TV cable. It pulled out of adjustment on WOT.
01-13-2003 08:29 PM
Thacolbster well i've got it going now, my t.v. cable wasnt adjusted right it had too much slack in the line now i have 3rd gear and its a little better now and kicks down into gear how its supposed to. they say if the t.v. cable isnt adjusted properly it'll do it everytime.
01-12-2003 10:55 AM
ronb the gearing in a 700r4 is very close with a .30 diferance between third and fourth and is dificult to feel it at full throttle as it happens quickly. I would not worry about it?
01-12-2003 10:03 AM
Thacolbster true but, lets say if i do leave it in OD, i take off from the line to the floor 1st gear, then 2nd gear, then at 52 mph still to the floor it will shift into 4th gear theres no 3rd gear. but if i am just cruising around in town i have all the gears its got me really confused.
01-12-2003 08:49 AM
ronb are you aware that 2nd and 4th gear use the same band? why are you shifting it manualy anyway? I used mine at the trac and found it to be more consistant leaving it in Overdrive?

[ January 12, 2003: Message edited by: ronb ]</p>
01-11-2003 09:57 PM
Thacolbster
700r4 problems

I have an 84' model 700r4 that has been rebuilt and had a shift kit installed in it about a year ago. Heres the deal, when i am just driving around in town the transmission shifts great. 1st, 2nd, 3rd, 4th, then OD. nothing wrong but if i get on it a little more and whind the gears out a little more my 3rd gear shifts into 4th gear at 52 mph no matter what, so when i am shifting manuely and get all i can out of the gears, i just get 1st, 2nd, and 4th no 3rd because it shifts out at 52 mph. What could be the problem, could it be because that there is too much line pressure? or what could it be, anything will help. Thanks

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 10:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.