Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> 700r4 transmission running hot
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 700r4 transmission running hot Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-28-2008 03:22 PM
73 Nova Guy Warped valve bodies caused all sorts of havoc in the 3 I owned. All less than 100k on them too.
01-23-2008 12:31 AM
clueman
Trans 700r4

Quote:
Originally Posted by all gm
I have a 1989 chev 4x4 700r4 tranny is overheating. I believe there is a breather on top of the tranny and it's getting hot and blowing fluid out the breather. Short trips is fine its just long trips when it gets hot do not have a gauge but it gets so hot you cant even touch it. Just flushed it and changed fluid and filter( thought maybe something was plugged in the system so it wasnt cooling). Drove couple hundred miles and fresh fluid was burnt badly again. Took off return line started engine and fluid ran through radiator and trans cooler and back out so nothing is plugged in lines radiator or trans cooler its all circulating. Fluid was pumping out plenty fast too so pump must be pumping fine. As far as transmission it dont slip shift funny or anything, works great. Any ideas? Thank You
Sounds like lock up cluch is staying on in converter all the time. Ever been rebuilt? The ones made in the 80's dont seem to last long. I know some of you say yours last's forever. Working in a trans shop most of the 70's and 80's trans didnt make it over 60,000 the average I had was around 40,000. The ones back then I had to put a shiftkit in all of them to make them run right. Better now a days. Odd of american cars ford and chrysler trans always lasted longer. Id be building 350,400.200 and 700's all week long. I still do with those years.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 09:09 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.