Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> starter grinding update Powermaster starter question
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: starter grinding update Powermaster starter question Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-11-2008 02:46 PM
RossR90
Update # 2 It may be fixed

Ok well I replced the + battery cable w/ a shorter one and it seemed to do the job. So far the starter seems to be working fine. No grinding..... yet. I hope this new powermaster did the trick. I know other people have had the same issue as me w/ a grinding starter, so I will update this post again to let them know if this new starter resolved my issues.
Ron, FL
08-09-2008 02:47 PM
richard stewart 3rd Hi Ron,
I would load test the battery, & a load draw test on the starter.
Are there any chain auto parts stores near you? they'll test them
for free.
Rich
08-09-2008 12:44 PM
RossR90
starter grinding update Powermaster starter question

Ok well I just put in the new starter Powermaster 9100 for my inline 6 chevy. I purchased a new battery w/ about 200 more cold cranking amps for a total of 875 and installed a heavier gauge positive battery cable, it is a bit longer than the last one. I know the powermaster starters take alot of juice to get started but I got one start of my brand new battery and then turned it off after about 30 seconds of the motor running and then the battery didnt have enough juice to start it again. I had to jump start it. I would of called powermaster but they are closed on weekends. Did I buy the wrong battery or what? Im not familiar w/ the powermasters, do i need a certain setup or something to maintain more starts? Once I jumped it again I let it run for abour 10-15 min and it did the same thing. All i got was a click from the starter. I appreciate the help.. thanks again
Ron,FL

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 04:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.