Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> 350 chevy motor
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 350 chevy motor Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
11-22-2001 10:43 PM
fletch69 definetly check timing and the timing components. timing chain and distributor.
11-22-2001 12:33 PM
Studebaker Well it could be numerous things, first check the timing, if the timing is somewhat off and it doesn't idle very good and backfires slightly, the timing chain may have jumped a tooth. Chevy small blocks are also notorious for flat cam lobes, this can be checked by removing the valve covers and checking the lift at the rockers when manually turning the engine over. However before checking any of this, start with the basics, check the manifold and carb for any major vacuum leaks. Vacuum leaks will cause a bad idle and also slight backfire at acceration. Did this condition happen all at once or gradually?, if it happened all at once, I would bet on a jumped timing chain. GOOD LUCK!
11-01-2001 10:39 PM
edcroozer Hi, A few things you can check, first the dist. cap, look for carbon trails, check the rotor too. look for cracked or bad plug wires, firing order too.18436572. if that isnt it, check your valve lash,you may have a tight one. do a compression check, a burnt intake valve would give a constant pop. even a bent pushrod would do it. This is all a good place to start. there are alot of things to go wrong but these are the most common. Good luck
11-01-2001 07:28 PM
ridener
350 chevy motor

my 72 chevy truck back fire at idle. not very loud.!! any help would be nice.
gene

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 11:41 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.