Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> 1969 camaro
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 1969 camaro Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
11-22-2001 09:51 PM
fletch69 take the f***in pump off, who cares anyway, its just taking up HP.

[ November 30, 2001: Message edited by: Jon ]
11-14-2001 03:33 PM
carnutjoef That was my first new car, 1969 396 SS 325HP. The car did come from the factory with the smog pump. You should get the service book for that year. You can't beat the info they have. Good luck, The Car Nut Joe
PS I bought mine in Yonkers NY
11-13-2001 10:37 AM
BobsRods Sounds like your engine is from a California car, and should be a small block V8. Air pumps first appeared in California in 1966, 1967's had them but in 1968 the requirement for "smog" pumps was reduced but returned with the 1969 model year. The hi-perfromance big blocks were not required to run the smog pumps during that period....
11-13-2001 04:24 AM
Hotrodder STINMAR1, you are correct, it is a California car, they are the ones that started this whole emissions crap in the mid 60's......
11-13-2001 03:25 AM
customcarpainter Go to the website that is dedicated to the first generation camaros.They will be able to tell you anything you need to know about your Camaro. http://www.camaros.org/
11-12-2001 11:55 PM
stinmar1 Unfortunately I have seen a 69 camaro with a smog pump . It was a ss with a 350 engine with California emissions . They are far and few between but If I was a betting man I would put good money on the fact it origionally came from or was intended to go to California . The one I saw had an air pump and a lean burn carb and a few other items I honestly didn't know what they were but it was the least amount of polution crap I have seen on an engine from the factory . I would try to grab a factory shop manual at a swap meet . I have a chevrolet 67 truck service manual and it has the smog pump shown in a section for emissions on a 327 of all things .
11-05-2001 05:24 PM
ridener
1969 camaro

has any one seen a 69 camaro with "SMOG PUMP"
if so a little history please. i have one
thanks

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 07:52 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.