Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> 4L60e Servo Cover Seal
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 4L60e Servo Cover Seal Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-08-2009 08:23 PM
123pugsy The top tranny line had one of those interesting slide in with a wiggly clip thingy. It was loose and leaking down making it appear that it was coming from the servo seal.

All is good.

02-07-2009 04:16 PM
123pugsy Thanks Crosley.

I'm gonna go check it out tommorow.

Pugsy
02-07-2009 07:32 AM
Crosley
Quote:
Originally Posted by 123pugsy
So, do you think RTV should be used rather than assembly lube on initial install?

I was told the snap ring was still in place.

Never use RTV there, it is useless with the pressure on the servo cover.

I have never seen a snap ring in place when a cover blows off the 2-4 servo cover. I'd replace the cover and snap ring.

Although..... TransGo used to offer in his kits a thinner snap ring to allow the servo cover to move out slightly to increase band clearance. In my opinion That was a bad Idea from TransGo and that perhaps is the problem here?

02-07-2009 04:46 AM
123pugsy So, do you think RTV should be used rather than assembly lube on initial install?

I was told the snap ring was still in place.
02-06-2009 07:51 PM
Crosley I am guessing here; the cover snap ring blew out too?

Often the cause is the snap ring was not seated properly by the builder OR there was dirt - debris or corrosion in the snap ring groove that did not allow the snap ring to seat properly.

I have also seen the aluminum edge of the servo area break away and allow the cover to come loose.
02-06-2009 10:42 AM
123pugsy
4L60e Servo Cover Seal

I am wondering what would cause the servo cover seal to blow out on a freshly built 1997 4l60e tranny.
It was working fine when installed and then blew out 2 days later.

Thanks,
Pugsy

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 11:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.