Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> Anyone know about t-45 manual trans? reverse problem
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Anyone know about t-45 manual trans? reverse problem Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-15-2003 02:14 PM
woodz428 It could be something internal or possibly the switch (though I wouldn't think so). Something often overlooked in these cases is a rear main leak, even though minor ,over a period of time it can get on the clutch plate and make it "drag" when shifting causing gear grinding. Usually, but not always, it will be worse when cold and as things heat up lessens.
06-14-2003 07:39 PM
Jason
Anyone know about t-45 manual trans? reverse problem

The t-45 manual transmission in my '97 mustang gt grinds gears a lot. I've owned more manual trans vehicles than automatics and I seem to grind this one a lot.
A few weeks ago I lost the reverse lights and traced it to a blown fuse caused by a shorted reverse light switch, it's mounted in the side of the trans.
Today it would not go in reverse, I had to pull down on the stick and hold it. It did this once today. usually it's hard to get into reverse but this one time it would not stay in at all.
Could it have something to do with the rev light switch? binding up or something. It seemed to want to grind fifth today too.
It's got 87,000 easy miles on it, I've put 5,000 on the car.
The fluid has probably never been changed but would it cause it to do this?
The shifter has no slop in it either.
I checked the adjustment of the clutch cable and it seems ok.
Any ideas?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 11:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.