Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical> wire terminal broke off 2-wire alternator
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: wire terminal broke off 2-wire alternator Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-11-2009 10:22 AM
bullheimer yeah i need to pull my head out. probably just not regulating and taking a chance on baking something. will at least work on this today-sun- pull out my wiring diagram and if something is screwing up put in my one wire alt. kit. could prolly use a new belt anyway if it goes round my power steering pump. sometime i like to stay ignorant and pretend nothings wrong. then i don't have to fix it. (until it's too late)
10-10-2009 03:16 PM
T-bucket23 Are you sure it is not a 3 wire with a 1 wire kit in it. try pulling to connector with the 2 wires in it and see if it still charges. On a standard 10si I dont think it will work with either of the smaller wires disconnected. I is required to get the alternator going and the other is used to regulate voltage.
10-10-2009 11:19 AM
sprecher48
re:wire fell off

why don't you put a voltmeter on it and see if it's charging properly? 13-14.5 should be ok,check with the lights on and any other electrical things on and see if it drops below 12.5 volts. tom
10-10-2009 10:45 AM
bullheimer
wire terminal broke off 2-wire alternator

it doesnt seem to have much affect on my charge. when i run i am at zero amps on my ampmeter (stock 56 truck gauge). when i rev it it shows alittle more. i forgot where this wire that fell off goes to (bad, cause i rewired the whole truck myself) i have the wiring diagram, but as they say, if it aint broke, don't fix it. my battery isnt discharging but i havent and dont drive it at night. my question is this,

WHY doesn't it seem to matter that this wire fell off???

i have a one-wire kit i would install if it made any dif. sb

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 07:59 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.