Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> 700r4 Lurches forward when in neutral
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 700r4 Lurches forward when in neutral Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-11-2010 03:01 AM
Jake_Dragon I have a tunnel ram setup on the car and it doesn't have a choke so to keep it running sometimes I have to drop it in to neutral and rev the engine.
01-10-2010 03:30 PM
alittle1 In a word, leakage.

The fluid which builds up pressure is leaking past check valves and spring loaded ball bearings and the fluid is applying pressure to the clutches.

So, why are you revving it to over 3000 rpm if it is doing this? Your like the guy who works in a saw mill who says, Every time I stick my finger out like this.....whoops, there goes another finger....".
01-10-2010 10:26 AM
Jake_Dragon
700r4 Lurches forward when in neutral

Why does my car want to move forward if I put it in Neutral and rev the engine over 3000 RPM?

This is in my Vette and I have noticed that several times I will drop into neutral and rev the motor that the car will lurch forward like its trying to go into gear. It only does this if the RPMs are over 3000 rpm.

The linkage seems right and all of the gears line up correctly.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 08:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.