Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> Misfire under load?
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Misfire under load? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-03-2011 07:45 AM
bondo
Quote:
and I am experiencing an extreme misfire ONLY under load.
Ayuh,... Change the fuel filter,...

A Lean condition can cause those symptoms...
01-03-2011 12:38 AM
kc8oye I don't know anything about honda specificly.. is that a single ignition coil with a distributor? coil packs? coil-on-plug?

in a car with a single ignition coil, a bad coil will cause the same effect.

more specifically, a coil that is "going" bad. under high loads, it requires a lot more electrical energy to fire the plugs and puts the coil under higher loads and can aggravate a marginal situation.
01-02-2011 04:24 PM
Bowtie man I would start with plugs if one is trying to foul it will do what you are saying. That would be a good start.
01-02-2011 03:34 PM
383SBC
Misfire under load?

Hey guys, car in question is no hotrod. 1991 honda civic. It is a 5 speed manual and I am experiencing an extreme misfire ONLY under load. For instance if I put it in 4th or 5th and floor it with the vehicle speed around 40mph, the engine will jolt and misfire causing the whole car to bounce around. Also if I select too high a gear and go uphill I will have the same symptoms. I am leaning towards an ignition issue (maybe the plugs just need changing) because I believe a weak spark could cause this. If you guys could give me some possible causes for misfire under load it would be greatly appreciated.

Thanks,
Keith

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 07:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.