Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> 235 motor
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 235 motor Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
04-03-2011 07:45 AM
chil53 I guess what I am planning on doing is getting the 235 ready and put it in before working on the 248. I guess my best bet is to go to a junk yard and look for and try to find a canister to mount on the motor. I have checked out the the bracket for the spin on filter. If I were to rebuild the motor I would go with this type of filter system. I just don't want to mess the 235 up with an oil issue.
04-02-2011 08:41 PM
BOBCRMAN@aol.com For the 235. There are kits that convert the oil filter to a full flow unit. involves drilling and tapping a hole and pluging an existing passage. ...The old GM design does not filter too much of the total oil pumped.
04-02-2011 07:23 PM
techinspector1 Are you planning to pull the oil pan and address the bearing issue or what?
04-02-2011 07:14 PM
chil53
235 motor

I have a 1960 235 motor I am planning on some day to put into my 1953 gmc truck. It had no oil canister when I got it. It has a fitting in one hole and by the sending unit it has a bolt in that hole. I've read where some say to connect the two together and others say to get a canister and put a filter on it. The motor in the truck now is a 1953 248. The guy I got the truck off of said it had a crank bearing go bad and he replaced it but you can still hear it knock a little. Could use any help. Thanks

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 12:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.