Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Suspension - Brakes - Steering> CalTec suspension on a S10
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: CalTec suspension on a S10 Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
05-10-2011 09:51 AM
S10xGN I'm guessing you mean "Cal-Trac" bars? I have them on my S-10 and if I preload my converter too much I'll get what you describe. It's all about the launch technique. I was getting a 1.70 60ft time with no preload and a full throttle launch. Never got a chance to perfect it though, I'm sure there are gains to be had.

What hole is the front of the bar in? John recommended me to start out in the upper hole. IIRC, the lower hole results in a harder launch so you may try that and see...

Russ
05-09-2011 11:16 AM
Stonebrier 2
CalTec suspension on a S10

Ok guys I have a question about adjusting my Caltec bars on my S10 drag truck. I have the system with the bars and the mono 2" drop leafs. When I installed them I did as caltec said and adjusted them until they touched the springs then added one full turn. When I take off from the line I still spin the tires all the way thru 1st and 2nd gear. I am 300 to 400 feet down the track when the tires finally hook up. I have tried to add one or two rounds in the PS bar but it doesn't seem to help. I also loosened up the spring hanger bolts so that it would have more movement for weight transfer. But no luck. I now have 100 pounds of weight in the PS corner of the bed. It helps some but still not what I was expecting. I run a 265-50-15 BF Goodrich T/A Drag radial with 14 pounds of air. I have tried as low as 12 and as high as 18.
I'm looking for any help in this matter. I know there has to be a better adjustment then adding weight.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 08:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.