Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> Modern Electronic Engines> lost spark
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: lost spark Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-05-2012 02:15 PM
LATECH Sounds like something killing the module. The coil could be doing that. Even if you are using a new coil,things arent what they used to be.
Another thought would be the alternator may be passing alternating current killing stuff.Have you had any charging system problems lately?
02-05-2012 10:07 AM
ragguy Ok after cap button coil module got fire ran revd 2 times Los spark at coil have any ideas
02-04-2012 06:50 PM
T-bucket23
Quote:
Originally Posted by ragguy
I have new cap rotor coil its a small cap.I tried 3 dif coil wires
Wrong rotor, is a possibility. If you still have the old one compare it. If there is spark at the coil it travels through the coil wire to the rotor and back out the end of the rotor to the plug wires. Not a lot that could go wrong that would affect all cylinders.
02-04-2012 03:10 PM
ragguy I have new cap rotor coil its a small cap.I tried 3 dif coil wires
02-04-2012 02:53 PM
T-bucket23
Quote:
Originally Posted by ragguy
Ok bought new cap n rotor.I have spark out of coil but nothing at plugs
If you have spark at the coil but not at the plugs either the rotor or coil wire are no good or installed wrong or the coil wire is no good. Is this a small cap HEI setup or something aftermarket.
02-04-2012 02:45 PM
ragguy Ok bought new cap n rotor.I have spark out of coil but nothing at plugs
02-04-2012 12:32 PM
ragguy Its an external coil
02-04-2012 12:28 PM
cobalt327 When you replaced the coil, was the part below in place and in good shape?



The carbon brush on the left goes in the cap first, then the rubber gasket. Should have dielectric grease both sides of washer, then the coil goes over them both.
02-04-2012 12:04 PM
ragguy K I'll go check that n let u know thanks for you're help
02-04-2012 12:00 PM
cobalt327 New doesn't necessarily mean "good".

Check the PU coil first:

http://www.73-87.com/7387garage/drivetrain/pkupcoil.htm

You don't have to remove the distributor to test it, you do need to disconnect the module from it before checking the resistance. If it's bad the distributor will need to be removed.
02-04-2012 11:55 AM
ragguy Wow pics and all thanks.ya I changed to module
02-04-2012 11:51 AM
cobalt327 Module (there's also a 5-pin module looks like the 4-pin):



Pick up coil:

02-04-2012 11:47 AM
ragguy I think it was the pickup.it was the box under cap that coil wires hook into
02-04-2012 11:43 AM
ragguy Where do I find that module I changed the pickup also
02-04-2012 11:39 AM
cobalt327
Quote:
Originally Posted by ragguy
I'm new in here I have an 87chevy 305 lost spark changed coil have power in n out but no spark from coil. Now what
Replace the module w/a known good one if you have one around. The other thing in the distributor that can cause a no start condition is if the pick up coil has gone bad or has a broken lead going to the module. This isn't as common as a bad module, though.
This thread has more than 15 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 09:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.