Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> p1860 tcc pwm solenoid electrical fault
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: p1860 tcc pwm solenoid electrical fault Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-20-2012 07:29 PM
2drtahoe4x4 Just and update for anyone who was following or may be having the same problem. Got a used re flashed PCM to my VIN number and the problem seems to be fixed. Thanks for all the help everyone.
06-12-2012 06:32 PM
2drtahoe4x4 Any advice on trouble shooting the ignition switch?
06-09-2012 07:44 PM
66GMC
Quote:
Originally Posted by 2drtahoe4x4
Sorry for the misunderstanding. Could you please elaborate on this switch as I'm not familiar with it. So if you could let me know what I'm looking for and how to test it that would be great. I traced the tcc pwm solenoid wiring back to the computer and when I unplug and ground it the solenoid works. So maybe a problem in the pcm? Thanks again for all the help.

NAPA Echlin # KS6201

This what the ignition switch should look like. It's not the type mounted down the column, and controlled by a rod.

I almost hope this isn't your problem, because it retails for about $400.00 here in Alberta Canada.
06-09-2012 06:49 PM
2drtahoe4x4
Quote:
Originally Posted by joshp83
only 2 symptoms occur intermittant hard starting and fuel gauge acting wierd the switch controlls current to the ecm. most gm vehicals that come to my shop with a 1860 code it is in the ignition switch not the lock were the key goes the switch is on th e bottom of the column but check basics fuse and trace the wiring
Sorry for the misunderstanding. Could you please elaborate on this switch as I'm not familiar with it. So if you could let me know what I'm looking for and how to test it that would be great. I traced the tcc pwm solenoid wiring back to the computer and when I unplug and ground it the solenoid works. So maybe a problem in the pcm? Thanks again for all the help.
06-09-2012 02:18 PM
joshp83 only 2 symptoms occur intermittant hard starting and fuel gauge acting wierd the switch controlls current to the ecm. most gm vehicals that come to my shop with a 1860 code it is in the ignition switch not the lock were the key goes the switch is on th e bottom of the column but check basics fuse and trace the wiring
06-07-2012 08:45 PM
2drtahoe4x4 Wouldn't the ignition cause more problems then just the p1860 code? If not is there a way I can test to see if its good or bad? Trans fuse is good. I'll check the solenoid tomorrow. If that's good I guess its onto checking wires. Thanks for the quick replies.
06-07-2012 07:50 PM
LATECH The solenoid should have a resistance of 10-16 ohms.
Be sure the trans fuse is not blown.If it is then there is a short to ground which may be intermittent .
Could also be short or open in wiring from PCM to solenoid
PCM could be faulty
06-07-2012 06:56 PM
joshp83 ignition switch most likely check fuse that powers the trans first
06-07-2012 02:44 PM
2drtahoe4x4
p1860 tcc pwm solenoid electrical fault

Have a 97 tahoe with a 4l60e transmission with less then 10,000 miles on it. It was a reman from GM. Only code I'm getting is the p1860 one. It sets with in a few seconds of being cleared no driving needed. Driving me nuts trying to figure out what it is. Dropped the pan and tested the tcc solenoid. It did seem to be stuck closed at first so I thought that was the problem. Reinstalled it and same code all over again. Any trouble shooting list or ideas would be greatly appreciated. Thanks in advance,
Matt

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 02:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.