Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Hotrodding Basics> Jr1979....overheating problem
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Jr1979....overheating problem Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-04-2012 03:34 PM
Ripper 410 Look I will try to explain what is happening on the "Indian " blocks or "pontiac" engines if your themostat came out of the engine bent up or broken it is a sure sign of seperator plate damage the water pumps on the pontiac engines has a plate under the water pump that seperates it from the timing cover and directs the waterflow into the block when it rots out it comes apart and destroys the pump and thermostat it then deposits hunks of metal in the radiator and clogs it up if you need one it has been restamped and can be purchased from year one.
08-04-2012 01:00 PM
FmrStrtracer Does the car have the factory fan and the factory shroud, in place?

Clutch type fan, or solid drive?

If clutch driven, is the clutch working correctly?

What psi radiator cap, and is it working correctly?
08-04-2012 12:03 PM
WDCreech
Pontiac Heat Problem

JR, I sent you a PM.

Bill
08-04-2012 09:32 AM
JR1979 Thermostat went from 195 to 160 ..Brand new Stand make.I even checked to make sure it worked. boiled it in a pan to it got to 160-170 than it opened.

Motor 455 came out of a 74 firebird

Radiator is new.. but i think its stock, But not sure if its 2-3 core

Gauge. is factory same with sending unit OME

poncho62: Rad water pump?? belt driven or Electric
08-04-2012 09:13 AM
FmrStrtracer Did you replace the thermostat?

What brand of motor?

Is the radiator larger than stock?

What type of gauge are you using? (brand, mechanical or electric sender)
08-04-2012 08:44 AM
poncho62 or, you need a new rad, water pump or something along those lines.
08-04-2012 07:46 AM
JR1979
Jr1979....overheating problem

I purchased a 79 TA with a 455 4 spd.. the car seem to be running a little hot around 220-230. i decided to go through the cooling system. i drain the radiator and found some dirty/rusty antifreeze at the end of the drain. I then pulled thermostats that foolish thing was bent to hell. never seen any thing like that before. i removed the water pump also. so i decides to fulsh water throung the block to see if i could get the rust & sediment out. once the water coming from the blocked looked clear. i install all the parts. when i took the car for a ride it seem to be worse. after about 20-30 minutes driving the temp runs up to the 240 range. I think some of the head ports are plugged.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 01:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.