Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Suspension - Brakes - Steering> Can't get front brakes to bleed - pedal stops moving!!
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Can't get front brakes to bleed - pedal stops moving!! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-25-2012 02:02 PM
OneMoreTime Is it even possible that a residual pressure valve is installed backwards..???

Sam
08-25-2012 11:51 AM
timothale
line hook up

I have heard that some M/cyl have the front wheels fed from the rear chamber ?
08-25-2012 09:58 AM
professor-patrick Yep, MC is fine.
08-25-2012 09:14 AM
S10xGN When you bled the M/C did you verify fluid was flowing on both ends?

Russ
08-25-2012 06:18 AM
67Mustang Al. In my case a "hard to bleed" problem was diagonosed when i disconnected the brake lines from the mc and distribution block, pressurized with air, one line at a time to reveal a reversed banjo fitting on a caliper was skewed and not seating.
If you have bled the rears and cant get full pedal to the fronts,(blocked pedal) i would check each line is flowing freely. If you have full pedal to the rear and partial to the front it eliminates your mc. it sounds like there is a hydraulic blockage in the line somewhere, maybe a pinched or blocked line. I would connect high pressure air to the caliper end of the line and blow air backwards up the lines to check a free flowing line.
Apart from that i cant think of anything else. (free flowing bleed screws)

My neighbour had a power steering "growl" that beat him for two weeks. All lines out, pump out, checked, rebuilt, replaced, no luck.
In the end he poked a piece of wire down the pressure line from the pump outlet and found a small piece of rubber hose "offcut" had wedged itself down the line causing a near total block. That cost him .
Al. Goodluck.
08-25-2012 05:10 AM
professor-patrick
Can't get front brakes to bleed - pedal stops moving!!

Ok, this is really perplexing - downright wrench-throwing frustrating. I've installed and bled a lot of brake systems and have never had this issue.

Every inch of the brake system is new - this is an almost-finished hot rod. Bench bled the master cylinder, installed, bled the rear brakes, no problems; then moved to the front. Have helper pump up the brakes, hold them, I open the bleeder, just a little fluid comes out without much pressure, and that's it. Pedal won't depress any further to force fluid/air out the bleeder. Pedal is stuck more than halfway up/down. Not getting full stroke of pedal.

Opened both front bleeders simultaneously. Pedal still stuck high, no fluid out of front bleeders. Broke front line loose at master cylinder (attached to rear reservoir) - nothing happens, no fluid and pedal still stuck high. Broke rear line loose, fluid comes out and pedal fully depresses.

Have replaced new master cylinder with another new master cylinder - bench bled, same problem. Pedal sticks high when trying to bleed front brakes.

Removed combination proportioning valve, now have front and rear brake lines separate. Front MC line runs to a tee then to both front brakes. Rear MC line to a single proportioning valve then to tee at rearend and to rear brakes. Simple. Still same problem.

Can't get front brakes to bleed, and pedal sticks high.

This is a power brake system - all new stuff. Have checked movement of rod coming out of booster both with and without engine running while MC was removed - get full pedal and rod movement. Have measured rod movement and MC requirements - they are right on. Have less than 1/16 inch of play between booster rod and MC when together.

Any help is appreciated. Will try just about anything at this point!

Patrick

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 03:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.