Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Suspension - Brakes - Steering> Pinto drag car gets loose down track
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Pinto drag car gets loose down track Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-16-2012 07:50 PM
Bigford99 7 psi in the rear, and as far as springs, they are actually the ones The guy at Strange recommended for the car. As far as a video, I don't have one. One of the other guys may, I'll ask the owner tomorrow.
09-16-2012 09:14 AM
monster76 What pressure are you running in the rear tires do you have a video of the car going down so we can see how it is acting
09-16-2012 08:32 AM
RWENUTS I'm thinkin' maybe your rear coils aren't rated high enough. Maybe some info in this link that might help.
Setting Ride Heightİ, Coil Oversİ, Engine and Pinion Angleİ by Dean Oshiro
09-15-2012 09:44 PM
Bigford99
Pinto drag car gets loose down track

Ok guys, we have been working on a 73 Pinto tube chassis car, ladder bar suspension, Strange coil overs w? 110# springs, Strange struts up front w/ 225# springs. 2400# with driver, 650hp 406sbc with a powerglide, 14x32 slicks. We have been battling this car to get it to launch and stay straight down the track. We finally got the launching part ironed out somewhat with a 1.29 60' tonight, but now the car skates around from 330'- the 1/8th mile, peddling it several time he ran a 6.36, then the next pass, he ran a 6.09 still having to feather it most of the way. Has anyone had any problems like this? Or any suggestions on where to start looking?

Thanks guys

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 07:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.