Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> lean spot on 1405/cant feel it/cant fix it
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: lean spot on 1405/cant feel it/cant fix it Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-19-2012 09:48 PM
ap72 looks like your secondary step on your rods may be a hair too thin. Also, put your vacuum advance on your manifold vacuum source where it belongs.

Assume this is a stock cam? If not 12 degrees may not be enough.
09-19-2012 06:59 PM
LEROYDOZOIS
just checked timing/dizzy

my timing is dead nuts 12 with the dizzy unhooked.

timing is 12 with the vac adv hooked to full time vacuum

and if i suck on the vacuum line the adv stoped and makes a little "thunk" sound when i let off

granted, the timing advances when i nudge the throttle. if that means anything...
09-19-2012 06:18 PM
LEROYDOZOIS
manual

and although the first response is usually a link to the manual, i have it and the online copy, when im stumped i go on here
09-19-2012 06:17 PM
LEROYDOZOIS
lean spot on 1405/cant feel it/cant fix it

i have a afb 1405 set to the top hole on the acc pump and the 3rd stage rich power mode on the eddy manuals ( # 11 ) and red springs. if i hadnt dropped the kits i have id have 2 silver springs but i dont. something tells me it would really help if i had the 8 hgs but payday comes soon maybe ill go grab a spring kit. and i had to go to timed vac on the carb because it was almost un driveabe otherwise. initial timing is 12. i did a foolish thing and didnt check timing at full vac after i hooked the adv canister up. i will say its new tho, i just got it a few months ago and it works because it stops when u apply suction ( mouth test haha )

the calibration seems as okay as a mammoth truck can get performance wise, if im at part throttle putting up hill my afr is 14.7-15.5 and if i step on it a little bit harder it goes down 13.5-14.0 even harder 12.5-13.2ish and stomp on it it drops to 10 ish

until then, any ideas ?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 02:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.