Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> T-350 trans issue
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: T-350 trans issue Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-04-2012 07:28 PM
SSedan64 You should back flush the Cooler & Lines, drop Pan, change Filter.
Installing an Inline Filter on the Return line would be a good idea to catch any metal debri etc.. >> Inline transmission fluid filter magnetic transmission fluid filter

Brake Clean works well for flushing or a Trans Flush kit.
Lubricants & Addititives Transmission Parts Cooler Flush products
Transmission Parts Inline transmission filters
10-04-2012 06:36 PM
85cjsm350 Got the torque converter out, sure enough it was the sprag it came fell out in a few pieces. Headed to summit racing to get a good Hughes converter now.
10-02-2012 09:21 PM
SSedan64 Stall will depend on many things, Cam duration, rear gear, tire size, intended use, weight etc..
Hughes is a good brand. They're a Vendor on MalibuRacing.com & offer a discount to members there.

Pete Nichols
Sales Manager
800-274-7223, ext. 209
602-889-3621
Welcome to Hughes Performance!
10-02-2012 08:59 PM
85cjsm350 Well I'm not 100% sure what the power rating is. I just redid the heads 10:1 compression now. New edelbrock carb and intake, Hedman headers I'm guessing it's between 350 and 400hp now. The 350 motor itself came out of a early 70s corvette. I'm thinking I should run a 2500-2800 stall converter.
10-02-2012 08:46 PM
SSedan64 Low stall would only hurt performance. Low quality combined with Hi HP/TQ can be a problem.
It's not that uncommon to get a bad TC.
What kind of power are you making?
10-02-2012 08:22 PM
85cjsm350 Supposedly this was a new torque converter. Do you think that if the stall rating is too low for the horsepower of the engine it could cause a premature failure of the torque converter?
10-02-2012 08:04 PM
SSedan64 The Sprag or Bearing/Bushing between Turbine or Impeller may be bad in the TC/TorqueConverter.
Torque Converters Explained - TCIŽ Auto
10-02-2012 11:32 AM
85cjsm350
T-350 trans issue

I have an 85 CJ7 with a Chevy 350, TH350 transmission and NP205 transfer case. The other day when I was driving it started making almost like a swishing sound and is now more of a grinding coming from the torque converter and flexplate. It started out only making the noise in the forward drive gears, now it does it in reverse also. It still moves forward and backward just fine, it also will run through the gears without issue and as smoothly as it always has. I haven't driven it other then move it forward and backward in my garage, I don't want to do any further damage. No noise while in park. I checked the torque on the bolts of the torque converter to the flexplate and they are fine. Inspected the flex plate best I could with the trans still in the jeep and it seems fine to. Dropped the pan on the trans and it has nothing in it that I would say is abnormal. Just small metal shavings. No chunks or anything big. I'm assuming either the torque converter or pump has gone bad. The only thing making me question this as I'm newer to 4wd applications is my rear output seal on the transfer case just started leaking like a sive and I don't know if that would have anything to do with this problem.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 02:33 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.