Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> One Idle Mix Screw Not Working!!!
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: One Idle Mix Screw Not Working!!! Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-05-2012 01:23 PM
RWENUTS Hook your vacuum advance up to manifold vacuum, turn down your idle. You've uncovered the idle transition slot too much with a high idle. Runs rich cause you're starting to run on the power circuit.
10-05-2012 06:08 AM
75gmck25 It's easy to remove the screw and use one of the cans of compressed air to blow through it, but it might not remove debris that's really stuck. Its also easy to unscrew the jets to give it a good exit path, and then blow air through from that side also.

If you are running rich I would try another check also. Use a flashlight and a small mirror at an angle to look down into the carb while its running. If you see any evidence of raw fuel dribbling on one side, there is probably something plugging the venturi on that side and making it run rich. This obstruction (which might be something sucked in when you had the air cleaner off) reduces air flow and makes it run rich. It usually means you also have to raise the idle to keep it running.

Bruce
10-05-2012 01:56 AM
GUITAR1989
One Idle Mix Screw Not Working!!!

Hey guys Im having some trouble with my Edelbrock 1406 carb. My drivers side idle mixture screw has no effect. I checked the Edelbrock dvd and it says to spray compressed air into the idle mixture screw hole. My trucks actually up at my moms house at the moment so I havent had a chance to try and put air through the screw hole yet. Will compressed air unclog the circuit no matter where the debris is? or will it only push junk outta the little hole the mixture screw tip goes into?

Any tips or suggestions are welcome about cleaning it or checking for other possible problems. You probably know alot more than I do about carbs

-I dont think its a vac leak cause vac is stable at 15
-Ive done a good amount of searching for vacuum leaks and replaced vac componants
-floats are at correct lvl
-My plugs are also black and sooty isnt a vac leak suppose to lean out the engine so the plugs wouldnt be black right?
-only drivers side mixture screw has no effect the passenger side is working.

Thanks for reading guys

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 12:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.