Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> sbc 350 will start run rough for a few seconds die and wont start
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: sbc 350 will start run rough for a few seconds die and wont start Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-08-2013 11:30 AM
RWENUTS Hey Thunder!
We call this a thread from the dead. The OP hasn't been here for over 2 years so your advice (while good) will fall on deaf ears.
Check the date in the upper left corner.
01-08-2013 09:18 AM
Thunderjet It sounds more like the carb is running out of gas than flooding. check the fuel pressure and then look at the float level. The engine will run until the carburator runs out of gas and then the pump will fill it back up and it will run again. Likely float
12-15-2010 09:27 PM
kc8oye This is why it's worth the $$$ for the electric choke kit
12-15-2010 06:48 PM
fuel-junky Thanks for all the input I got it running and feel pretty stupid I had to throw the choke open right after the motor catches. Well I feel like a dummy but at least my wife will be happy the truck is running again. Thank you
12-15-2010 05:51 PM
T-bucket23 Once it fires you need to push the choke in a little or you will flood it instantly. This sounds like your issue, after 10 minutes or so it will dry out and start again.
Try this, pull the choke only half way and pump it 3 or 4 times and start it. See if it continues to run.
12-15-2010 04:31 PM
fuel-junky Its reading right at 5.5
12-15-2010 03:24 PM
fuel-junky Do you think my carb might be dumping too much gas? I haven't changed
Jets or really any of the mixture screws cause I haven't got it to stay running
Long enough
12-15-2010 01:52 PM
DoubleVision Okay since you have a gauge what`s the fuel pressure?
12-15-2010 01:15 PM
bondo
Quote:
I pull the choke it will run great for a few seconds then die
Ayuh,... I agree, it sounds like yer Floodin' it...

When it starts, push the choke in some... like 1/2 choke, or 1/4 choke...
12-15-2010 11:16 AM
fuel-junky it won't start without the choke and it does have a new pressure gage and fuel filter and fuel pump I can smell the gas but just doesn't act like its keeping fire
12-15-2010 11:03 AM
DoubleVision Did you also install a fuel pressure gauge?
Are you certain you even need the choke to start it?
Are you sure the butterflies aren`t icing over? If they are it`ll flood so severely you have to wait a while before it evaporates.
When trying to restart a flooded engine, do not use the choke and put the gas pedal to the floor.
12-15-2010 10:48 AM
fuel-junky
sbc 350 will start run rough for a few seconds die and wont start

I have a 87 chevy half ton truck that had a tbi 4.3 and I put a 85 350 4 barrel in it
I put a block off plate on the motor for the mechanical fuel pump and put a fuel
Regulator on it put a edelbrock proformer eps intake on it and a manual choke
600 cfm edelbrock carb all brand new wires plugs cap and rotor but when I start it
I pull the choke it will run great for a few seconds then die and won't restart until I
Wait about 10 minutes I have fought with it and am now seeking help
Any ideas?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 04:49 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.