Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> 1984 C10 with TCC connector problems
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 1984 C10 with TCC connector problems Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
04-16-2013 06:09 PM
Crosley I merged 2 threads together that had the same subject matter discussion
04-16-2013 03:10 PM
joe_padavano The electrical connector has nothing to do with when the trans shifts. It only controls converter lockup. Shift points are controlled by the throttle valve cable adjustment. Sounds like yours is not adjusted properly.
04-16-2013 01:26 PM
roadman65
84 c 10 tcc connector

Thanks Hog for the diagram. I have all the items already installed on truck except I have to installed the plastic vacuum canister thats missing. I'm still wondering where the two prong connector would go in the engine compartment. Could it be it wasnt used? Bo
04-14-2013 06:34 PM
roadman65
Help with tcc connector

No one has a mid 80's c 10 with 305/350 ci engine with 700 r4 transmission?
04-13-2013 08:25 PM
roadman65 Please excuse my brain fart. This is a 84 c 10 with 350 HO crate engine. The truck was painted along with firewall during restoration. My so called mechanic/painter left many things undone so trying to put it back together. The connector I'm talking about is at the other end of the four prong connector that goes in the 700 r 4 transmission. I know the connector should connect somewhere on the firewall. If I knew what wires feed it, I could splice it together and it should work - hopefully. Thanks. Bo
04-12-2013 09:53 PM
Crosley
Quote:
Originally Posted by roadman65 View Post
Sorry! Forgot to state this is a 700 r 4. Bo
Quote:
Trying to figure where a two male prong red connector attaches in firewall.


Not enough information on vehicle to provide an idea of where you need to plug in connector.

Trans connector is obvious on case... did You plug that in or not?

Year , make , model of this vehicle? Custom install? OEM install.

Engine swap? OEM engine?

Please give the members here some information so they can suggest solutions
04-12-2013 07:08 PM
roadman65
Help with tcc connector

Sorry! Forgot to state this is a 700 r 4. Bo
04-12-2013 06:13 PM
cobalt327
Quote:
Originally Posted by roadman65 View Post
Trying to figure where a two male prong red connector attaches in firewall. The other end goes in the four pin connector on the transmission I just had rebuilt. I cant figure for the life of me figure where this goes or what wires feed it. I suspected it wasn't going into lockup and traced the wires and found the connector hidden - not connected. I don't want to damage trans driving without lockup and it was rebuilt for stock tcc lockup. I tried to download pictures for past hour and just can't get my camera to cooperate. I would appreciate any input.
If you have a TH350C, the tranny won't be immediately (possibly never) damaged by not having the TC locked up, providing you have a tranny cooler.

Do you have a computer, or is this pre-computer ('80-back if GM)?

Details of what you have are needed.
04-12-2013 04:46 PM
roadman65
Help with TCC connector

Trying to figure where a two male prong red connector attaches in firewall. The other end goes in the four pin connector on the transmission I just had rebuilt. I cant figure for the life of me figure where this goes or what wires feed it. I suspected it wasn't going into lockup and traced the wires and found the connector hidden - not connected. I don't want to damage trans driving without lockup and it was rebuilt for stock tcc lockup. I tried to download pictures for past hour and just can't get my camera to cooperate. I would appreciate any input.
04-09-2013 09:32 AM
Hogg

Here is a wiring diagram.

If you have a stock 700r4 torque converter, it wont get hot enough to do damage, the engine will just rev about 200rpm more than if teh TCC was locked.

peace
Hog
04-08-2013 05:11 PM
roadman65
1984 C10 with TCC connector problems

Hi all! I just had a rebuild 700r4 installed in my truck and thought it was shifting a little soon. I checked the four prong connector at the trans and had no voltage at the connector. After following the wire - I found out it was not connected under the hood. i have a two prong connector yellow and light blue i think just hanging. There is no place for this to connect. i recently had my engine replaced and am wondering the he forgot to reinstall the connector where its supposed to go. He also painted my firewall. I have driven the truck for several miles without lockup. Is this going to hurt? Where would I hook the connector with the yellow and blue wire? Thanks. Bo

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 05:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.