Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> starter
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: starter Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-15-2002 05:24 AM
dklong try retarding the timing , to much base timing will cause an engine to roll over slow and hard, check batt cables for good connections and grounds, if everything is ok ,test your batt if ok, then remove the starter and take it to a rebuild shop and have it load tested.
09-15-2002 04:21 AM
slider in wa Check all battery connections and make sure you have a clean tight ground at battery and between engine and frame. Pull your starter and have it checked for starter draw.
Slider in Wa.
09-11-2002 06:12 PM
Quepas00 My first thought would be to blame the battery.You've probably already done that. Next would be the starter and third would be the shims. Yes they do have shims for the starter but if it turns over good without the plugs in it should be OK. NEXT.......

(Don't forget the post and cables)

[ September 11, 2002: Message edited by: Quepas00 ]</p>
09-11-2002 04:59 PM
fred56
starter

I have a 64-66 Chevy 283. The motor will turn over fast enough to take a compression test with the spark plugs out but will hardly turn over with them in. I know there are shims that you can put between the starter and bell housing. I don't have any in now. How can you tell if you need them? Are there different thickness shims and are they available? Thanks for your help, you guys have been a big help in the past. I didn't know I was so dumb about relatively simple things. Maybe I'm getting old.
Jerry <img src="confused.gif" border="0">

[ September 21, 2002: Message edited by: fred56 ]</p>

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 04:37 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.