Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> Assembly Lube/ White Grease??
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Assembly Lube/ White Grease?? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
01-12-2004 02:54 PM
Dradee We used to use lubriplate it basically looked like white grease,SBC cams I use molly grease on the lobes just because of there poor cam oiling design and then change the filter and oil next day.
01-12-2004 02:36 PM
camaroman7d I have heard of the moly plugging up filters too (I have never had it happen to me).

I used come clear stuff on a few engines and I really liked it, but I cannot find it anywhere (maybe for good reason). I have plenty of the moly lube in the garage. I just saw a can of white grease sitting there and had a flash back, wondering if anyone still used it.

I guess I will stick to the moly stuff. I didn't even think about the higher melting point, this is both good and bad. If you think about it your oil should never get hot enough to melt it.

As usual great input.
01-12-2004 02:24 PM
Jmark White grease has a very high melting point and won't usually melt in the hot oil, leaving it to possibly plug up the filter. Rare, but I've heard of it happening if you use tooooo much and it makes its way to the filter.

Permatex makes a great assembly lube for mains and rods. The Moly lube paste is the best for cams and has a very low melting point. On my current rebuild, it began mixing with the oil during the priming of the engine. We had the intake off and could see it blending in with the oil.
01-12-2004 02:18 PM
Cstraub As I also was first taught with the white grease, it worked but with todays technology in assembly greases and there ability to protect parts under high loads you are much better off to use an assembly specific lubricant. The Torco stuff works very well. . . messy. . .but works good.

Chris
01-12-2004 02:12 PM
willys36@aol.com Can't beat moly assembly lube.
01-12-2004 02:06 PM
camaroman7d
Assembly Lube/ White Grease??

Ok Guys, I have been building engines/playing with cars for a long time. Back when I first started my shop teacher taught us to use white grease for assembly lube. I built a few of my first engines like that (with no problems). I soon started using moly or other types of lubes that were packaged as "Assembly Lube". (reading to many magazines).

Does anyone still use white grease?

This just came to mind because I am about to start putting togther another short block and I had a flash back.

Are there any pros or cons?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 12:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.