Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> '84 Renault Fuego Turbo Problems (Bosh L-Jetronic FI)
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: '84 Renault Fuego Turbo Problems (Bosh L-Jetronic FI) Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-17-2004 07:10 PM
GTBaker The ECU is under either the drivers seat or passengers. You can't miss it...it's a big hunk of metal. Also check the ground wire going from the body to the engine...it's on the drivers side..I think. It's a big braided bit of copper.

I've owned one of these for a few years back in the late 80's. Very fun car...and yes...$$$ to fix if it went wrong on you.
05-01-2004 03:56 PM
Silver_Camaro
Quote:
Originally posted by club327
The Ljetronic, like most efi's, feeds a constant 12v to its injectors and switches them on and off by grounding the negative wires. When the engine is rotating/running the negative feed to the injectors would be triggering on and off.........the more fuel required the longer the injectors would be earthed. From memory were talking 3/1000 of a second on average duty cycle. Now in your case we've got a huge dump of gasoline for some reason. You're saying the injectors are spraying without the engine running? Well that sounds like the injectors are constantly grounded to earth which would cause them to be permanently opened. But my guess is that the efi computer is not receiving the signal from the temperature sensor and thinks the engine's is -50 degrees cold therefore opening the injectors for most of the cycles causing a major flood. Remove the spark plugs, kill the ignition and crank the engine. You'll probably see raw fuel squirting out from the spark plug holes. Check the connections at the temperature sensor for excessive corrosion - which is usually a green powdery build up (the sensors are normally near the thermostat housing). Carefully clean the connections with a scraper but trying not to open the female tangs too much or they'd become weak. Finally give the connections a spray with WD40 or similar and reconnect the plug. Now crank the engine to purge the excess fuel from the cylinders, clean the plugs and refit them. If this is the fault then the engine should start. Once sorted out you will need to change the engine oil due to the fuel contamination. Good luck......if it's not that......burn it!
Now thats the kind of info I was lookin for... Thanks alot, I'll have a stab at that tomarrow.. Got prom tonight and don't think my date would appreciate me smellin like gas all night long. hehe.. Anyways if anyone else has more info please send it this way! Thanks again!
05-01-2004 07:31 AM
club327 The Ljetronic, like most efi's, feeds a constant 12v to its injectors and switches them on and off by grounding the negative wires. When the engine is rotating/running the negative feed to the injectors would be triggering on and off.........the more fuel required the longer the injectors would be earthed. From memory were talking 3/1000 of a second on average duty cycle. Now in your case we've got a huge dump of gasoline for some reason. You're saying the injectors are spraying without the engine running? Well that sounds like the injectors are constantly grounded to earth which would cause them to be permanently opened. But my guess is that the efi computer is not receiving the signal from the temperature sensor and thinks the engine's is -50 degrees cold therefore opening the injectors for most of the cycles causing a major flood. Remove the spark plugs, kill the ignition and crank the engine. You'll probably see raw fuel squirting out from the spark plug holes. Check the connections at the temperature sensor for excessive corrosion - which is usually a green powdery build up (the sensors are normally near the thermostat housing). Carefully clean the connections with a scraper but trying not to open the female tangs too much or they'd become weak. Finally give the connections a spray with WD40 or similar and reconnect the plug. Now crank the engine to purge the excess fuel from the cylinders, clean the plugs and refit them. If this is the fault then the engine should start. Once sorted out you will need to change the engine oil due to the fuel contamination. Good luck......if it's not that......burn it!
05-01-2004 01:58 AM
4 Jaw Chuck To be honest I would run as far away from that money pit before you spend another second thinking of fixing it, I have known two people that had them when new and got rid of them fast.

Worse than junk they are foreign...impossible to find parts for...junk. The scrap yard should net you a $100.

Really...run far away.
05-01-2004 12:43 AM
Croz I moved it in here because it is a little more techincal than I think people are used to in the Intro forum... You will probably get a few better responces in here.
04-30-2004 09:13 PM
Silver_Camaro come on.. surely sum1 has a tech manual for one of these electronic death traps.
04-29-2004 04:05 PM
Silver_Camaro
'84 Renault Fuego Turbo Problems (Bosh L-Jetronic FI)

Ok the car is a 1984 1.6 Liter Renault Fuego Turbo. This car has been sittin in our driveway for a while now and I'm starting to get intrested in getting it running. From the research I've done on it, it seems to have a Bosh L-Jetronic Fuel Injection system with a 5CU Lucas ECU. Now my first problem is that I can't seem to locate the ECU and my second problem is that as soon as I turn over the key every injector is wide open allowing the fuel pump to pump gas straight into the cylinders before ever starting the engine. Can anyone help me out here?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 11:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.