Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> Strange noise???
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Strange noise??? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-27-2005 03:53 PM
troy-curt Hey cutlass and gismo, you need to check the dates on the threads before you post an answer. We've all done the same thing.

Troy
__________________
If you don't make mistakes. your not doing anything.

69 SS/RS full custom Camaro 98 ISCA Grand Champion
69 SS/RS BB Camaro wifes driver
66 Elcamino 350/all dz parts,ac,windows,loaded,my driver
69 SS Chevelle BB conv.fresh frame off
26 T sedan street rod
08-27-2005 03:18 PM
gizmo-1948 Try key-on engine-off----Is your noise there? GM vehicles have the nasty habit of having the heater blower on low speed any time the key is on---stranger things have happened---
08-25-2005 08:05 PM
cutlass455 one possibility is your lifters may bleed down after the engine sets for a while, they will usually pump back up though after running a few minutes, but when first started they may clatter a little bit.
08-22-2004 09:40 PM
docvette
uhhhh...ok....

[color=yellow]Doc Here

That could be the problem...look for a Very dizzy hamster in there....LOL

Or Barbed wire, car parts discarded someone along the road, rocks are always popular, and are in this season..

Doc
[/color]
08-22-2004 07:44 PM
gpeak LMAO. UHHH.........flywheel cover? I don't need no stinking flywheel cover. J/K. I don't have one on yet.
08-22-2004 06:46 PM
troy-curt Remove the flywheel cover, then start it , the flywheel could be rubbing it.

Troy

__________________
If you don't make mistakes. your not doing anything.

69 ss rs full custom camaro 98 ISCA grandchampion
69 ss rs bb camaro wifes driver
66 Elcamino 350/all dz parts,ac,windows,loaded,my driver
69 ss chevelle bb conv.fresh frame off
26 T sedan street rod
08-22-2004 06:35 PM
gpeak Yes, it is a 455 OLDS in a 1978 Chevy shortbed 2WD. It is an auto tranny. The starter is on the drivers side and the noise is coming from the passenger side. It has about 1000 miles on the engine now. Thanks!
08-22-2004 06:09 PM
docvette
more

[color=yellow]Doc Here:


A bit more info please.

Is it a stick? And did you say it was a 455 Olds in a truck? What truck ? 2x 4x?

If it's a stick, It could be a throw ~out bearing, or bent finger on the clutch pressure plate.

On both transmissions, it could be a bolt has backed out of anything that rotates, Flexplate/Flywheel, pressure plate/torque converter, and is striking or rubbing something solid.

The Crank could have too much end play.

The Starter could just be hitting the flexplate/flywheel and need adjustment/shimming.

More info...and we can help more.


pimpoc
[/color]
08-22-2004 05:34 PM
Pony Remove the converter access cover and look a loose converter bolt or a converter bolt that has already fell out and is rubbing on the converter.
08-22-2004 12:51 PM
gpeak Sorry for the vague question. But i don't know what else to say except...... It seems to do it upon start up at idle and lower RPM. You can hear it standing outside the truck and also in the cab. I have listened and determined it is coming from the back passenger side of the engine, and am pretty sure it is under the valve cover. Thats why when i pulled the valve cover i would find a loose rocker or a broken pedestal, but i found nothing. Also, it is one of those annoying things i have been living with that it upsets you everytime you start it up then you blank it out while driving. So, i will drive around today with nothing else in mind to see if it goes away when it warms up. I think it does. Thanks 4 the replies.
08-22-2004 02:06 AM
73oldsman More info is needed. Do you hear it at idle. or only when giving it the gas? Do you hear it standing next to the car when it runs?
Are you sure it's internal or maybe an engine accessory? Have you tried to put a stethoscope, or maybe a piece of hose or metal bar about the engine and tried to determine if the noise is internal to the engine or an accessory? Have you changed your timing chain, if it's an older engine? A worn timing chain rubbing its cover can make this sort of noise. Oh well, just some ideas. Good Luck!
08-22-2004 01:50 AM
Brian Morency try a sticking lifter but that question was about as bad as mine.LOL,need more info is the kind of answers i usuall get and thats what it sounds like to me from your question but i could be wrong, my friends caprice has a spinning clattering sound when he hits the gas then he lets off it you hear the noise and he was told a sticking lifter.
08-21-2004 11:06 PM
lluciano77 Lube up the hamster wheel!
08-21-2004 10:45 PM
gpeak
Strange noise???

Hey all!
I have been having the weirdest noise under my hood. It is a spinning clattering. I thought it was a broken rocker pedestal chattering, so i pulled off the covers and didn't see anything wrong, even while running it. It is a 455 Oldsmobile. Any help or advise?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 09:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.