Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Hotrodding Basics> What is this liquid coming out of my tailpipes?
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: What is this liquid coming out of my tailpipes? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
09-11-2004 09:12 AM
ratlover beautiful car man.
09-11-2004 04:14 AM
357ford Well actually it isn't but we don't have smog testing...I just hate to get into it again...I spent some time getting the timing set up using timed vacuum, think I carried a 1/2" wrench and an allen wrench with me for a month......ah, its been a while...time to do something different. That second picture looks good as well, 67 for the nova was a good year.
09-10-2004 07:02 PM
batman09 thats correct.the mechanical advance is already built into the distributor...you can change it if you want(different springs)I left mine alone and its fine.The car has so much more power with the manifold vacuum vs the ported vacuum.If your vehicle is smog exempt,I highly recommend manifold vacuum!here's another pic
09-10-2004 06:02 PM
357ford batman09


That is one nice nova.



So all you have done is set initial at 8 and adjust rpm of idle and run manifold vacuum to the vac canister with no modificaton of vac advance or mechanical settings?
09-10-2004 05:06 PM
docvette
Great!

[size=3]Doc here

Good News! I thought the 8 degrees would get you set up!

Glad to hear your Gold...

Nice lookin' Ride.....

Doc
[/size]
09-10-2004 04:19 PM
batman09 here's the latest,
NO MORE PUDDLE!!!!I set my initial timing to 8*.Hokked up full manifold vacuum.Readjusted my idle to 700 rpm's and its purring like a kitten!!!!!No more overheating....no headgasket or intake leak!!!!Temp sits right at 190*.I'm a happy camper!!!!!!Thanks for all your help guys!!!!!!!!!!ENCLOED IS A PICTURE OF MY LITTLE BLACK BEAUTY!!!!
09-10-2004 01:59 AM
357ford I think the "foot across puddle" comment threw me as well.

Any vehicle as mentioned is proned to spew a little thin white vapor/spit some water out the tail pipe, with humidity changes.

If you mix your antifreeze as recommended, that "puddle" would have a noticable sweet smell, if it were a faulty gasket.

Your probably in good shape.
09-10-2004 12:27 AM
5.0 freak could be your gas, if you get wattered down gas it will spit out your exhaust. Try getting gas from a place like chevron or who ever it is in your area that sells the "Better" gas.
09-09-2004 11:46 PM
batman09 yeah thats it.The puddle is more like a run...its about 1/16-1/8" deep by 1 foot... kind of a spray.I guess puddle was the wrong word.It was idleing a long time as I was setting the timing.I will run it tomorrow when I get home from work and tell you guys more.Thanks bm
09-09-2004 11:37 PM
Old School Nut i have had puddles that big under my tail pipe when i start up my 66 early inthe morning... it normaly dont do it but every once and awhile i get a bunch. the puddle tho is more of a run (1/2 inch to an inch by a foot) if the puddle is like this i would say its fine.
09-09-2004 11:29 PM
docvette
timing change

Quote:
Originally posted by batman09
Doc,
This just started happening today when I started messing with the timing.At 14* of initial timing this doesn't occur??Thats why i'm so puzzled?
[size=3]Doc here

I can't see that much change in water in a mild change of timing ... although.....ya never know...

Run it...Idle is one thing, driveabilty is another ...observe everything it does...If it don't heat up, doesn't detonate, boil over or run doggie... than it's all good...Long idles Do build up water...

Doc
[/size]
09-09-2004 11:05 PM
batman09 Doc,
This just started happening today when I started messing with the timing.At 14* of initial timing this doesn't occur??Thats why i'm so puzzled?
09-09-2004 11:01 PM
docvette
Re: What is this liquid coming out of my tailpipes?

Quote:
Originally posted by batman09
now I have all this water junk coming out of my tail pipes..I mean alot.I have a foot across puddle under each exhaust.What is this???It doesn't smell like straight gas??What is it?what is wrong with my setup.Is the carb set to rich?thanks bm
[size=3]Doc here

Curly5759,

I agree with you fully on the normal byproduct of combustion, and since I live about 25 miles east of Batman, I can attest to the fact the temperatures have soured the last 7 days here. triple digits with low humidity....where it's usually 68-75 normally..

But unless he's exaggerating a bit on the foot across puddle on each pipe, That seems a lot to be just normal condensation, unless he's got both muffler's Full of water.....

On normal condensation days here, I get a usual puddle under the pipes about the size of a silver dollar...and mild white clouds until it warms up. but never foot wide puddles..

My Vote's For a gasket somewhere gone south..

Doc
[/size]
09-09-2004 11:00 PM
batman09 Doc,
I'm sorry....this is not a new motor,the car is new to me.
I will answer your questions in order.
1.the motor is a 94 gm crate motor with 25,000 miles on it.
2.I had a temp problem for a while,it overheated twice
3.The oil is clean.nothing abnormal at all
4.it runs good,it idles alittle high..900 rpm
5.it starts right up
6.the fluid level stays the same.doesn't boil over
7.No white puffy smoke at all..never

I appreciate your thoughts and anyone else who wants to chime in.thanks bm

curly5759,
There was a huge temperature change today.Its been baking here for the last 5 days(90-96 degrees) and today it was 70 degrees.Something else I forgot to mention.....I just got 2 new flowmaster 40 series put on yesterday.I had the dynomax turbos.They were rotten.This probably doesn't have anything to do with my problem.Thought I should mention it though. bm
09-09-2004 10:48 PM
jimfulco Water is a normal by-product of combustion. If you are spending a good bit of time idling, it may be condensing in your exhaust system & spilling out the tailpipes. Kinda like Grandma's old 455 Bonneville did because she never pressed the gas pedal more than 1/8" down.

Taste a fresh drop of the water. If it's sweet, spit it out, it's coolant. If not, it's probably just condensation.
This thread has more than 15 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 09:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.