Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical> no spark at sparkplug
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: no spark at sparkplug Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-08-2004 11:39 PM
ProjectSuperNova yes u can adjust float level with car running, first start engine, second losten the screw with the jam nut on the top of the rear float bowl, third unscrew sight plug on side of float bowl (brass flat head screw) then play with adjusting screw and lock nut (losen nut then u can mess with the float level, tighten the screw and the float goes up, losten the screw and the float goes down if i remember properly) do this untill gasoline just dribbles out of the sight plug hole then tighten lock nut and replace sight plug
10-07-2004 10:16 PM
docvette
KEWL!!

[size=3]Doc here

KEWL!! Good to hear your running again!

On the Floats, I'm not really a Holley guy, so I can't help ya there, there is an adjustment for that, but not sure if it's external or not, maybe somebody else will know.

Doc
[/size]
10-07-2004 07:36 PM
heavy evy
OK DOC !

You have been right on. Went to parts store they check out my ignition module, BAD so replaced coil, distributor cap, rotor, module.
It stared right up. However my back jets are still dropping fuel at idle Can I adjust the rear floats wet?
09-23-2004 04:01 PM
docvette
12 volts

[size=3]Doc here

If you have 12 volts at the batt terminal on the HEI, Then no further testing is required there.

Test the ECM, Go to the local Parts store and have them test it for you.

If that's good, then the next step would be the Magnetic pickup.

If all else fails, replace the coil.

Doc
[/size]
09-23-2004 03:20 PM
heavy evy
No spark

Thanks Doc

Ok, I have check the voltage at Batt terminal on the distributor
12 volts DC. So can I check resistence between batt. and tech terminal with the dist. cap on with the plug wires connected?
09-22-2004 06:31 PM
docvette
Power

[size=3]Doc here

Check the wire on the distributor that is marked "BATT" for 12 volts with the key on...If it is missing back track the wire for a burned line or blown fuse...

To test, just run a jumper from the Battery to the "BATT" wire on the distributor, If it runs, then it's along that wire...

If it won't Start, then look at the Coil, Have the ECM tested at the parts store, or Magnetic pickup, any of these will stop spark.

Doc
[/size]

Photo: HEI Distributor
09-22-2004 04:46 PM
heavy evy
no spark at sparkplug



1967 CHEVY PICKUP 350 V8; HOLLY DOULBE PUMPER MOD 4776 650 CFM NEW CARB 1000 MILES AGO. A Mallory 8-mm silicone suppression ignition wires. Truck has rear jets stuck open used my screwdriver handle and hit rear bow, which made the fuel flow, stop. Engine ran good after that.

I noticed rust on spark plugs so I R&R plugs Ac delco R455ts with Champion 25 RV17YC .035.
I ALSO PUT DIELECTRIC CONNECTOR GREASE 100% SILICONE on the plugs inside the connector caps. Now the Engine will not start. Battery is fine. Gas flow is good. So I have cleaned plugs and connectors with denatured alcohol pure and also with QD electronic cleaner than I blew out connectors with air. I have removed the wire from a spark plug and turned over the engine no spark jumping from the cap to plug. What should I do next! The mechanic that worked on the vehicle has left the island and the mechanic I took the truck to recently thinks I need to rebuild the carburetor. The distributor has the coil inside.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 11:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.