Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Body - Exterior> Clear Coat Sanding and Buffing Q's
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Clear Coat Sanding and Buffing Q's Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-15-2002 07:28 AM
TurboS10
Clear Coat Sanding and Buffing Q's

Okay, I am using the procedure outlined in 4 Jaw's post to do my s-10. I have a few questions as this is my first time to do this.

First, I am sanding with a block and 1500 grit until all the texture of the paint is gone and there is just a smooth dull finish. I am buffing with a wool pad at 1500rpm. When I buff it up to a shine some of the texture miraculously comes back. I tryed sanding a small area again thinking I was maybe using too much pressure and it did the same thing. Dont get me wrong it is very minor, and you can only see it in the reflection at an angle to the body in the sun. If you look down the side it is smooth as glass. Am I expecting too much for it to have no "ripple" at all?

Second, I used the 3M buffing compound for the initial buffing and the 3M machine polish for the final. I washed down after finishing to remove any residue. In the sun, you can still see a bit of "spider webbing". I have been told that a coat of wax will clear it up, but is this normal to still have. I was under the impression that it should come out, but I cant seem to get it all.

Thanks,

Chris

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 06:40 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.