Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> C6 trans noise at idle
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: C6 trans noise at idle Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
11-06-2004 03:14 PM
Crosley could be the converter , could be the pump.

Could be the pump having to work hard to build pressure if you have a leak internally.

I can't be much help with out hearing the noise
11-06-2004 01:31 PM
tm454
Tranny noise.....

OK..I know this about a torque conveyor..if its bad the car won't move. If it was a GM trans I would say the front pump is going but on a Ford I don't know. I use Sea Foam from NAPA to help with the simpler trans problems...try some and see if your noise goes away...you will have to drain a quart of fluid off the trans as to not ovetfill your trans. Just loosen the bolts on the tranny pan and drop one end and catch the fluid...the environmental thing...don't ya know!! Don't let the trans fluid drain down into the gravel in your dirveway....


Tazz


Rat Rods Rule!
11-05-2004 11:38 AM
Cole
C6 trans noise at idle

Hello Everyone!
Ok here is my problem. I have a 351W tied into a C6 Transmission. I just dropped in a new engine about 2 months ago and everything has been running great until just a few weeks ago. At idle and with the car in drive I get something that sounds like a pumping noise coming from the torque converter area. If I put the car in neutral or if I put it into drive and accelerate the noise goes away. When I first start the car I do not hear it until it warms up. I have never had this problem before and the transmission is about 2 years on a re-build with a shift kit. The car still runs and shifts fine but this kind of thing worries me especially since I have to drive it daily for work and my 38 coupe is far from being done so I would be stranded if it goes on me. Does the torque converter behave like this when it is going bad? Do you think it will get me through the Holidays? Any info would be great,
Thanks
Cole

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 11:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.