Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> vibrating ford POS
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: vibrating ford POS Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-14-2004 09:51 PM
sbchevfreak I found it!! Lost most of # 8 intake lobe. The valve is opening, but not nearly enough. After seeing some of the posts, I decided to re-do the compression test, as I had someone else do it for me 'cause I was busy on another vehical. Turns out #8 was low, and wet test didn't bring it up. Pulled the cover off, intake on 8 moved about half as much as the rest. Looks like cam swap time!! Thaks for all the quick replys, guys.
12-14-2004 04:17 PM
RCastle When you say stationary,you mean in Neutral or Park and not in gear correct?
12-14-2004 04:06 PM
SAATR Harmonic balancer going south?
12-14-2004 02:37 PM
454C10 Try disconnecting all the drive belts then try to get it to vibrate when stationary. Could be a fan clutch, tensioner pulleys, etc.
12-14-2004 12:54 PM
sbchevfreak Does it when stationary, I kinda wondered about lockup.
12-14-2004 11:42 AM
Jmark Lock up converter taking a dump? Lockup solonoid malfunctioning?
12-14-2004 11:17 AM
Mr Ed
vibration

does it do it when the vehicle is not moving? - if not then it will be a drivetrain problem, most likely a driveshaft universal joint and/or transmission mount.
12-14-2004 11:16 AM
sbchevfreak Firing order is good, checked that first off. New wires, cap, rotor, but is possible I have a bad plug somewhere. Will do the timing light check, and see what I find. Thanks.
12-14-2004 11:12 AM
4 Jaw Chuck Sounds like weak spark to one of the cylinders, place a timing light on each plug wire one at a time to find the one with the problem. Could be a mixed up plug wire too, check your firing order.
12-14-2004 11:00 AM
sbchevfreak
vibrating ford POS

Hey guys, Iv'e got a kinda wierd problem. 1990 F150, 5.0L, recent tune up, and this thing has a serious engine vibration, especially after it shifts into third gear. Almost feels like your driving over washboard. Timing is set to aftory 10*, spout disconnected. Plugs are good color, new wires, cap, rotor. Compression okay. You put it to the floor, get the revs up, it goes away, comes back when the revs go down. I'm just runnung out of places to look, any ideas?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 06:02 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.