Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> 700R4 stuck in First gear
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 700R4 stuck in First gear Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-13-2005 09:12 PM
stu Very common problem.
The small plastic parts will be stopped before they enter the filter but it would be a good time to replace that as well.
Put a new gear and roll pin in it and give her snoose.
02-13-2005 06:04 PM
redvette
what I found

Okay I got the governor out of the trans(700R4) and the plastic gear on the end of the governor was stripped and broken at the rollpin. Is this just a common thing for this trans?? Is there a metal replacement gear or is the way the trans is designed the plastic stops other wear which is worst to repair? Also since I don't see the plastic parts in the pan, am I goning to have to fins them?? Thanks
02-13-2005 11:01 AM
stu Governor is the first option but if the fluid smells bad and burnt it's toast.
Put some jam on it.

02-13-2005 10:40 AM
redvette
700R4 stuck in First gear

The 700R4 is in a 84 vette and I not sure if there has been anything added to it.
The trans first started with a once in a while slip shifting to high gear under hard acceleration. This last time after lettting up and allowing it to shift it drove 60 -70 mph until I got off the interstate. Then once at the stop sign, it will go to the 1st gear shift point and not shift. If you let off you need to allow it to drop rpm and stop slipping to get first gear back.
The trans fluid smells bad and is not the normal red/purple color. Manual indicates the governor. Suggusetions....

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 06:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.