Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Garage - Tools> 1991 Escort 1.9 will not start
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 1991 Escort 1.9 will not start Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-06-2005 11:11 AM
Mr.NutCase
Quote:
Originally Posted by oldred
Nut, you really should try this in the engine forum as I think you would get a better response. Did you check for spark? You are aware that these engines are notorious for slipped/broken timing belts? Check one of the plug wires for spark and let us know.
I posted in the engine forum, got a fast respond from other members, the timing belt is broken, thanks for info!!
12-04-2005 02:39 PM
Mr.NutCase ok! thanks for info
12-04-2005 01:54 PM
oldred Nut, you really should try this in the engine forum as I think you would get a better response. Did you check for spark? You are aware that these engines are notorious for slipped/broken timing belts? Check one of the plug wires for spark and let us know.
12-04-2005 01:51 PM
randywrench The 2 most common no start problems on Escorts are timing belts
and ignition control modules!
12-04-2005 12:59 PM
Mr.NutCase
1991 Escort 1.9 will not start

My brother's 1991 Escort 1.9 will would not start yestarday. It would almost start but it shut down a few seconds later,so we called a tow truck to bring the car to our house.

At home I sprayed carb cleaner in the throttle body, would not start, so is not a fuel problem and I pulled all spark plugs and they smell like gas. The starter and battery is good they were checked at an Murrays Auto store. The Alternator was installed last year( same alternator was fix). My dad and I think the problem is around the ignition system. I looked at the Crankshaft pulley and it moves along with the s. belt.

Another question is there a way to test a Alternator?

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 10:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.