Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> Whining sound like a super charged? Cause?
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Whining sound like a super charged? Cause? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
12-27-2005 01:18 PM
curtis73 My guess... pull the inspection cover off the TC. I'll bet you'll find scratches from the flexplate. Leave it off = noise gone.
12-27-2005 11:37 AM
milner my bet would be a bad diode in the alternator, they sound like a pete jackson gear drive.
12-27-2005 10:01 AM
StevenC Its kind of hard to get under the car when its running. But the noise comes on as soon as its started.
12-27-2005 01:28 AM
97Z28 depends where the sound is coming from. start the engine and let it idle till the noise comes in, then go through and check to see where the sound is coming from with a mechanics stethiscope.... or... whatever you have... you should be able to tell where its coming from. and if it only happens when your driving, i'd check the tranny, and also check to see if the rear end has enough fluid in it...
12-27-2005 01:24 AM
StevenC Can a bad bearing cause this?
12-26-2005 05:52 PM
IanRiordan If it's pre efi, and a t350 would inicate that, try the distributor. Dry points or a stuck weight (points or hei) touching inside will cause it. At least if you unbutton the convertor you'll get closer.
12-26-2005 05:33 PM
Infomaniac The carb base gasket will squeel real loud when it gets a leak.
12-26-2005 05:06 PM
97Z28 check the tranny fluid, see what color it is, you might be low or just need the fluid and filter changed.
12-26-2005 03:45 PM
StevenC Its a two wheel drive.

I dont think its alternator. I cant really find out for sure until tommarow, just looking for suggestions.
12-26-2005 02:59 PM
firestone I had almost the exact same thing happen to me except that you could hear it at idle sometimes. It ended up that my alternator bearings went out.

Adam
12-26-2005 02:47 PM
Warrant Is your truck 4 wheel drive? I had a similar problem, took us awhile to find where the noise was coming from. It turned out that the transfer case took a dump...
12-26-2005 02:45 PM
97Z28 exactly what i was going to say... the tranny...
12-26-2005 02:40 PM
StevenC TH350.. Thats what I think aswell. I will find out when i pull the converter bolts.
12-26-2005 12:10 PM
TwistedTrbl
Quote:
Originally Posted by Tim240Z
What tranny do you have? Sounds like the tranny just started going south.....pump drive or bearings...if it is a 4L60, then my money is on that!
Same thing here on my chevy.....Replaced the trans and the noise was gone. Never tore in to it find the culprit. Same torque convertor though.
12-26-2005 11:52 AM
Tim240Z What tranny do you have? Sounds like the tranny just started going south.....pump drive or bearings...if it is a 4L60, then my money is on that!
This thread has more than 15 replies. Click here to review the whole thread.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 01:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.