Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> B&M Shift kit - Governor clicking
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: B&M Shift kit - Governor clicking Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-10-2006 05:30 PM
Crosley
Quote:
Originally Posted by gilby246
Yes, I am complaining
it does work correctly... just sounds absolutly god awfull horrible under load and bad the rest of the time
if the tranny works correctly........

A governor is not going to sound
Quote:
absolutly god awfull horrible under load
you have other problems.

check for flywheel cracks , loose bolts , .

do you have a dust cover on the tranny at the flywheel? Is it a possible problem ?
06-10-2006 03:55 PM
gilby246 Yes, I am complaining
it does work correctly... just sounds absolutly god awfull horrible under load and bad the rest of the time
06-10-2006 03:36 PM
Crosley you complain about clicking noise.

does the tranny NOT function correctly ?

No shifts?

soft shifts?
06-10-2006 12:48 PM
gilby246
B&M Shift kit - Governor clicking

I just got done doing a complete rebuild to my TH350 and installed a B&M shift improver kit street/strip. The transmission had no issues prior to the rebuild besides needing new clutches . After putting it all back together and taking the car for a ride I could hear the governor clicking. I jacked it up and turned the driveshaft by hand and could hear it. To verify I popped open the cover and could see it as it clicked (the weights falling) took it out to verify and it stopped. I replaced it with another, put it back together and its doing the same thing. I have since taken the valve body out to make sure the governor screen or line wasnít clogged but it was fine ( I replaced it anyway). Although there was fluid behind the cover I suspect that the governor is not getting full line feed but I donít know why.
I had a friend who builds transmissions for a living help me on this one and trust everything was done properly.
I donít know if this is shift kit related or another reasonÖany ideas or suggestions would be appreciated

BTW- In my frustration Im sure I left out some important info so please ask if more is needed

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 02:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.