Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine> fuel system ????
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: fuel system ???? Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
08-02-2006 03:25 PM
meev182 make sure the pump is mounted below the gas tank as well. the lower/closer, the better.
08-01-2006 05:03 PM
nitro_baller4692 one filter is enough,before the pump.it will run hotter if the pump has to not only pump but to have to push the fuel threw another filter.this can cause the fuel line to vapor lock.
08-01-2006 10:12 AM
fitzwell
fuel system ????

46 ford pickup, mustang tank, mounted in frame behind rear axle.Carter electric pump mounted on the frame, about 24" from the tank. Pump is on a relay, filter before the pump, and one at the carb. The pump is mounted at about mid tank level, not below, however, it only has about 18" to pull, from the tank to the pump.

Question is...anyone see anything wrong with this setup??

Have lost 2 pumps on this truck, in the last 2 months. Truck dies...check, no fuel at the carb, but the pump is still trying to work. Let it cool & it will pump, not enough to run, but it will get some fuel to the carb. Checked with the factory guys at carter & asked if Ethanol in the fuel could be an issue. They seemed to think not, said the pump would work with up to 10% alcohol

will be going to Louisiana (1200 mi round trip) in a couple of weeks & don't really feel like changing a pump in 100 degree heat with a gator watching me

ideas, comments & suggestions are welcomed.....

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 07:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.