Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> 700r4 question
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 700r4 question Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-21-2007 09:42 AM
brian0605 thanks, 38chevy3wcoupe, That's a really good article!! Lots of good info. I used to think the same thing,and on different transmissions years ago that is what that cable was!!! not so anymore.That's what I was tring to explain to danscam, I have seen transmissions do weird stuff when the engine wasn't performing properly. Brian
02-21-2007 08:15 AM
38Chevy3WCoupe Read this:

http://www.tvmadeez.com/article/index.html

The TV cable is NOT a kickdown cable!
02-20-2007 09:35 PM
Danscam
700r4 reply

I appreciate the info. Im going to take the car to a friends house and have him check it. I called him today and said to bring it over this weekend. Im hoping its a minor problem. Im hoping the kick down cable just needs adjusted. Ill let you know what happens.
02-20-2007 08:04 AM
brian0605 Are you sure it's a trans problem?? A trans will not shift properly if the engine is not performing correctly. With the engine sputter you need to check the fuel filter or possibly fuel pump starving the engine for fuel. It may run good at slow to moderate speeds and fall on it's face when you need to get into passing gear. The reason I say this I have repaired a car for a friend who had a similar complaint,and have seen it several times since.I reread what you said about the T/V cable and it doesn't make it kick down it controls how soft or firm your shifts are. The governor controls the kick down. At least that's the way I remember it. Brian
02-19-2007 11:04 PM
Danscam
700r4 question

While driving today, I had a down shift problem in my 67 camaro which has a 700r4. As I gave it throttle to downshift "passing gear", it wouldn't shift down. The engine also started sputtering as I gave it full throttle and it wouldnt down shift. As I left the next light I manually shifted the gears and it shifted fine, put it back in drive '4th gear' and punched it 'to downshift and it did the same thing. engine starts to sputter and wont kick down. I checked the tv cable when I got home and it seems to have full pull when full throttle. Checked the fluid level 'good'. Can worn out fluid do this or tranny getting hot? Or could it be a torque converter problem? I need some help on this one. I just dont to get ripped off just in case I have to take it somewhere.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 12:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.