Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> 1995 chevy s10 blazer 4x4 v6 trans problems
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: 1995 chevy s10 blazer 4x4 v6 trans problems Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
11-27-2007 07:56 AM
SonnyFaust
SonnyFaust

well thanks for the help.
11-27-2007 05:52 AM
cook67 you have planetary failure It goes forward with the fuse out because you only have 3rd gear the solinoids need voltage to acheave different gears in 3rd they are both powered off. in 3rd you have no gear reduction that why its called drive, its direct drive. your forward sprag works because if you put it in manual 3rd 2nd or first the overun clutches hold the sprag, yours doesn't different problem at any rate you need an overhaul
11-26-2007 06:39 PM
Crosley
Quote:
Originally Posted by SonnyFaust
It has 207,000 miles on it. i just changed the trans fluid on it about 2,000 miles ago. It will move forward(with the fuse out)in OD and D but it is in 3rd gear when it does it will not move forward in 1st or 2nd. It wont move forward in any gear with the fuse in. Also when i start it and let it run for a few minutes it will make like a grinding sound regardless of what gear it is in and when i rev it up it gets louder.

Pull the trans out for a proper rebuild...
11-26-2007 10:19 AM
SonnyFaust
Sonny Faust

It has 207,000 miles on it. i just changed the trans fluid on it about 2,000 miles ago. It will move forward(with the fuse out)in OD and D but it is in 3rd gear when it does it will not move forward in 1st or 2nd. It wont move forward in any gear with the fuse in. Also when i start it and let it run for a few minutes it will make like a grinding sound regardless of what gear it is in and when i rev it up it gets louder.
11-18-2007 04:54 PM
transbuilderguy kinds sounds like the forward sprag broke when you pull the fuse it will send t into limp mode and will revert to third gear regardless the sprag is broke and you will need a overhaul or a fix, could also be the low roller clutch will it take off in first with it in M1
11-17-2007 09:15 PM
Crosley SonnyFaust;

welcome to the HR board. I edited the thread title.



Please do not post a "HELP ME!" thread title. There are many experienced and/or professional fellows here. A proper thread title will get more responses.

Quote:
I have a 1995 chevy s10 blazer 4x4 v6 vortec. I was pulling out of a parking lot and the transmission i assume jerked and i lost all forward gears so I put it in reverse and drove back to the parking lot. I sat there for a while and checked trans fluid while on and it was fine made sure it wasnt linkage. then i took the trans fuse out and it kicked into third gear only when it was in overdrive. It would not kick into first or second gear.


Mileage on this trans? Any recent repair or service work on the trans?

With the fuses installed into the fuse block;

Does the trans move forward in "OD" ? Does it move forward in "D". Move the shifter all the way to manual "1" to see if the trans moves forward.

Very odd the trans "kicked in" with the fuse out , yet would not move forward with the shifter in "OD or D" .... by "kicked in" ..., you do mean the trans engaged into gear?

Report back when you can . thanks

11-17-2007 08:48 PM
DODGE lover
I have a suggestion

I think it could be the tourqe converter. im not sure so dont be mad if im wrong. but try and replace it and see if that helps.
11-17-2007 09:50 AM
SonnyFaust
1995 chevy s10 blazer 4x4 v6 trans problems

I have a 1995 chevy s10 blazer 4x4 v6 vortec. I was pulling out of a parking lot and the transmission i assume jerked and i lost all forward gears so I put it in reverse and drove back to the parking lot. I sat there for a while and checked trans fluid while on and it was fine made sure it wasnt linkage. then i took the trans fuse out and it kicked into third gear only when it was in overdrive. It would not kick into first or second gear. ANY SUGGESTIONS PLEASE!!!!!!!!

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 10:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.