Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> Tips on C-4 Rebuild
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Tips on C-4 Rebuild Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-18-2008 09:14 AM
Irelands child Confused yet ??? Or is it going well - they really are fairly simple.

You might want to consider a TCI servo kit - the C4 version look a little bit different as this is the C6 with my C4 next to it

Dave W
06-13-2008 07:08 AM
Irelands child http://www.fordmuscle.com/forums/c4-...-version2.html

Did you have the input shaft in correctly - the short spline goes in transmission with the long in the converter?

Dave W
06-13-2008 05:39 AM
Arrowhead I thought of that too, the manual has instructions on how to pressure test.
06-12-2008 08:24 PM
Crosley inspect the converter for leaks too. cracked hub, loose drain plug, cracks at the threaded studs for the flex plate.

06-12-2008 07:25 PM
Arrowhead Got the tranny out and on the bench tonight. So far I don't see any evidence of where the leak might be. But I know for a fact it was literally pouring out of the front of the bellhousing while running in park after driving for a few miles. When it's cold, not bad at all.


06-12-2008 07:04 AM
wildthing my 68 cougar lesks heavyly , but that appears to be the front seal. i have another trans that iam trying to get swapped in.
06-12-2008 06:16 AM
Arrowhead
Tips on C-4 Rebuild

I have rebuilt this 70 Mustang from the ground up, but I tried to cheat on the transmission and I lost. So the car is done and on the road, but puking trans fluid bad when it warms up. So I ordered a TCI rebuild kit and the cars is back up on stands so I can pull the the trans. I'm thinking theres a crack somewhere that opens up when it's hot. I can drive about 10 miles before it lets loose. Pump? Torque Converter? I have another spare that might be able steal parts from if I find something damaged.

My buddy Irelands Child has given me some pointers on doing the rebuild and I have a factory manual that covers it pretty good. But I'm all ears as this is the first automatic I've ever rebuilt. This is like the last frontier for me as I've done everything else from paint and body to engine rebuilding to interior to EFI, so I might as well face my fears and do a transmission now too.

Any help would be appreciated, thanks.

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 01:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.