no power - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Hotrodding Basics
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 02-04-2012, 12:12 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
no power

I have a1990 firebird 305 tpi stock motor runs terrible at low idle clears up at 2000 rpm but has no power under load timeing chain was streched replaced compression test came back good 145 to 155 all cylinders adjusted valves and timeing new plugs wires cap and rotor all acell no cat or polution pump good fuel pressure help

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 02-04-2012, 06:53 PM
T-bucket23's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Engine basic condition - how to check Last photo:
Join Date: Aug 2005
Location: Massachusetts
Age: 57
Posts: 5,204
Wiki Edits: 26

Thanks: 7
Thanked 116 Times in 101 Posts
Quote:
Originally Posted by redbird1970
I have a1990 firebird 305 tpi stock motor runs terrible at low idle clears up at 2000 rpm but has no power under load timeing chain was streched replaced compression test came back good 145 to 155 all cylinders adjusted valves and timeing new plugs wires cap and rotor all acell no cat or polution pump good fuel pressure help
I would look for vacuum leaks to start with
__________________
Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity



Chet
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 02-04-2012, 07:57 PM
gonzo08383's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: brakes
Last photo:
Join Date: Jan 2012
Posts: 191
Wiki Edits: 0

Thanks: 2
Thanked 15 Times in 12 Posts
sounds like vacuum. massive vacuum leak. power brakes acting a lil weak?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 02-04-2012, 08:07 PM
stich626's Avatar
gearheadslife
 

Last journal entry: The TwoTonShu #10
Last photo:
Join Date: Aug 2011
Posts: 372
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
is '90 tpi
speed den or mass airflow
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 02-05-2012, 06:08 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I should have mentioned checked for vacume leaks cant find any so far smoke tested sorta used starter fluid cant find anything checked brake vacume boost ok new distributor ignition module doesnt have mas has a map changed got a code 33 and 22 map sensor bad and low voltage to tpi map can beo to low do to vacume checed all grounds and relays regarding tpi ohm tested tpi no dead spots seems good fuel pressure and fuel pump good can this have anything to do factory alarm or pass key bought it 8 months ago when i first looked at it i opened the door to check it out and an alarm went off there was nobody home so when i came back to here it run and buy it women said it had no alarm that she knew of i should mention car ran good when i bought blew had gasket 2 months later wasnt beating it car hadnt been driven much for 3 years gasket blew out on drivers cide rear cylinder between cylinder and water port checked all cylinders and heads for cracks gouges before putting it back together didnt over heat engine likei said compression great also car had msd fireball ignition coil setup that was acting funny puled it went back to stock this is my 17 year old kids car doesnt need to hurt himself yet
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Hotrodding Basics posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
power steering pump for sbc with MustangII power rac TheCiscoKid Suspension - Brakes - Steering 5 12-29-2012 05:39 PM
67 nova power sterring not power assist? turbonova Suspension - Brakes - Steering 6 12-20-2004 06:52 PM
Power or non-power steering is the question RAW Suspension - Brakes - Steering 2 09-23-2003 05:32 AM
power brakes and power steering on a '63 impala SS Benni520 Hotrodders' Lounge 2 10-14-2002 09:49 PM
anyone know anything about putting power brakes and power steering on a '63 impala SS Benni520 Suspension - Brakes - Steering 0 10-14-2002 01:22 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.