Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Transmission - Rearend (http://www.hotrodders.com/forum/transmission-rearend/)
-   -   no reverse!!!! (http://www.hotrodders.com/forum/no-reverse-31512.html)

gmsilveradonm 01-04-2004 02:01 PM

no reverse!!!!
 
2002 Chevrolet Silverado, automatic transmission(4L60E), 36,091miles.
About 4 weeks ago my tranny would make a knocking noise everytime it shifted to the next gear until recently when I stopped at a stop sign and began to take off the transmission made a loud grinding noise. I inspected the tranny and everything seemed to be fine. The fluid was also good. After that happened I now have no reverse and I think 2nd and 4th gears are gone too. The tranny also makes a buzzing noise in park, reverse, and neutral. I've been told to drain the fluid and change the filter. I did so but it is still the same. I've also been told that a broken sun gear shell may be causing the problem? But I can't seem to locate it. Does anybody have any other suggestions on what the problem may be? Your help will be greatly appreciated.

poncho62 01-04-2004 02:11 PM

In the older trannies (turbo350s, powerglides) the reverse always seemed to go 1st, when the trans was going south.

Shouldn't be gone at 36,000 miles though.

Looks like a warrenty claim to me....................

Crazy Mopar Guy 01-04-2004 02:15 PM

My neighbour has a 2002 Chevy pick-up, he has about 20,000 miles on his, and his auto tranny went too.
I would look into warranty, as it's probably something happening more often than you think, I'll ask my neighbour what he did.

Crosley 01-04-2004 02:51 PM

No reverse.

mayb no 2nd and 4th? it would be nice if you were a bit more clear on that.

I imagine the sun shell splines stripped out. 2001 -2003 seem have a real bad problem with soft metal in that area.

Changing the fluid & filter will most likely NOT help.

gmsilveradonm 01-04-2004 04:32 PM

thanx crazy mopar guy I'll be looking out for your next post....Crosley---well after the incident while I was driving back home the rpm would go really high and then finally it would switch to the next gear. I stayed at 35 because I was too afraid that something else might mess up. I'm not too sure if 2nd and 4th are missing but I'm told they are.


All times are GMT -6. The time now is 02:21 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.