No spark - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 02-19-2011, 07:29 PM
rgm rgm is offline
Registered User
 
Join Date: Feb 2011
Location: Monrovia,Ca.
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
No spark

I have a 41 Ford with a 53 flat head engine with a 12v mallory distributor I have power to and from the modal and I do have a ballast resistor. the car was running and just quit. So I replaced the modal but still no spark.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 02-20-2011, 03:50 AM
EOD Guy's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Aug 2010
Location: Alabama
Posts: 2,091
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 140 Times in 131 Posts
modal? Module? Mine just crapped out and I replaced the 4 pin module and it worked 1st time
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 02-20-2011, 08:28 AM
T-bucket23's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Engine basic condition - how to check Last photo:
Join Date: Aug 2005
Location: Massachusetts
Age: 57
Posts: 5,288
Wiki Edits: 26

Thanks: 7
Thanked 130 Times in 114 Posts
Quote:
Originally Posted by rgm
I have a 41 Ford with a 53 flat head engine with a 12v mallory distributor I have power to and from the modal and I do have a ballast resistor. the car was running and just quit. So I replaced the modal but still no spark.
Im not familiar with the mallory but as well as a Module there needs to be some sort of a pickup to switch the module. I would suggest you check there site. Most have troubleshooting guides
__________________
Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity



Chet
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Spark plug wires jumping spark STATUTORY GRAPE Engine 4 10-04-2009 05:14 AM
No Spark eliot Electrical 2 07-18-2009 02:22 PM
blazer has spark at coil and gas no spark at plugs ricksautorestoration Engine 29 02-15-2007 08:30 AM
spark plug getting little spark 72 chevy elcamino Electrical 1 10-19-2003 04:54 PM
spark plug spark rustyrazer Hotrodders' Lounge 1 12-24-2002 03:57 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.